Overslaan en naar de inhoud gaan

Wakker Dier in beroep tegen vergunning 'gigastal'

Geplaatst opdinsdag 16 augustus 2016 - 10:54

Wakker Dier gaat in hoger beroep tegen de vergunning voor de wat de dierenwelzijnsorganisatie de eerste 'gigastal' van Nederland noemt.

De Rechtbank Limburg verklaarde vorige week het beroep van Wakker Dier en andere partijen gegrond, maar vernietigde de vergunning voor het bedrijf in Grubbenvorst niet.

Dierenleedfabrieken
Met een aantal aanpassingen mag de ondernemer zijn gigantische stal voor ruim een miljoen plofkippen gewoon bouwen. "Wij gaan in hoger beroep en zullen er alles aan doen om te voorkomen dat ons land straks volgeplempt staat met gigantische dierenleedfabrieken van Oekraïens formaat", zegt de actiegroep dinsdag.

Lees ook: Vergunning kippendeel megastal blijft staan

1.030.000 dieren
Volgens tegenstanders is het Limburgse veebedrijf nog tien keer groter dan bestaande megastallen. De ondernemer wil in het enorme stallencomplex ook zo'n 30.000 varkens onderbrengen. Daarnaast worden er in de kuikenhouderij van het nieuwe bedrijf meer dan 1 miljoen kippen ondergebracht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Ondernemers megastal praten met ABN Amro'
Vergunning kippendeel megastal blijft staan
Megastal Grubbenvorst wil dit jaar nog gaan bouwen
Behoud de Parel demonstreert in Den Haag tegen megastal
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen