Overslaan en naar de inhoud gaan

Wachttijd voor geestelijke zorg in Zuid-Limburg veel langer

Geplaatst opmaandag 20 januari 2020 - 13:36

Patiënten in de geestelijke gezondheidszorg moeten in Zuid-Limburg in de meeste gevallen veel langer wachten op een behandeling dan inwoners van Noord- en Midden-Limburg.

Dat blijkt maandagmiddag uit cijfers van zorgdatabureau Vektis.

Enorm verschil
Bij een autisme-gerelateerde stoornis is het verschil binnen de provincie enorm. Daar waar een patiënt in het noorden van de provincie binnen ongeveer negen weken aan een behandeling kan beginnen, moeten provinciegenoten in het zuiden maar liefst 37 weken wachten.

Angststoornis
Ook mensen met een persoonlijkheidsstoornis, gedragsstoornis of een angststoornis moesten eind vorig jaar in Zuid-Limburg langer wachten dan de norm van veertien weken. In Noord- en Midden-Limburg werd de norm bij deze stoornissen wel gehaald.

Voor depressie is de gemiddelde wachttijd in Noord-Limburg een kleine negen weken; in Zuid-Limburg worden patiënten binnen veertien weken geholpen.

Lees ook: Kwart Limburgers heeft last van winterdip

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen