Overslaan en naar de inhoud gaan

Wachtbedden voor verpleeghuis in ziekenhuis Maastricht

Geplaatst opmaandag 6 januari 2020 - 21:08

Het universiteitsziekenhuis MUMC+ in Maastricht krijgt elf bedden, bedoeld voor mensen die in het ziekenhuis moeten wachten op een plek in een verpleeghuis.

Patiƫnten in deze tussenafdeling worden verzorgd door mensen van zorginstelling Envida, dat verschillende verzorgingstehuizen in Maastricht en het Heuvelland heeft. Ook biedt het wijkzorg in die regio.

Bezet
Het komt regelmatig voor dat ouderen in het ziekenhuis worden opgenomen, maar na behandeling niet meer zelfstandig kunnen wonen. Zulke mensen blijven dan in het ziekenhuis liggen in afwachting van een plek in een zorginstelling, en houden zo een duur ziekenhuisbed bezet.

Tussenafdeling
De tussenafdeling met als naam De Schakel bestaat sinds vorig jaar. Toen werden er negen bedden ingericht voor ouderen die na een opname op de eerste hulp pas naar huis konden als daar extra zorg was geregeld. In totaal zijn er op de afdeling nu dus 20 bedden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen