Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarschuwing voor verraderlijke gladheid in Limburg

Geplaatst opmaandag 2 januari 2017 - 20:23

Wie dinsdagochtend de weg op gaat, moet rekening houden met gladheid. Het KNMI en Rijkswaterstaat waarschuwen weggebruikers voor verraderlijk gladde wegen.

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Limburg. Volgens het weerbureau is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Mist
In de nacht van maandag op dinsdag vroor het in Limburg een paar graden. Tijdens de ochtendspits kan er door laaghangende bewolking mogelijk mist ontstaan. Later op de dag is het vrijwel overal in de provincie droog, verwacht weerbureau Meteo Limburg.

Gladde wegen
De meeste sneeuw die maandagochtend viel, is alweer gesmolten. De eerste winterse neerslag van het nieuwe jaar zorgde hier en daar voor gevaarlijke situaties. Zo waren er heel wat glijpartijen op de weg. Auto's sloegen over de kop in Well en Einighausen. En ook in Genhout was het raak.

Lees ook: Auto's glijden van spekgladde weg in Genhout

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Code geel in Limburg: ook zaterdagochtend nog glad
Code geel: ook zondagochtend verraderlijk glad in Limburg
Strenge vorst en gladheid: code geel van kracht
Code geel in Limburg: kans op gladheid door winterse buien
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen