Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarschuwing voor verraderlijke gladheid in Limburg

Geplaatst opmaandag 2 januari 2017 - 20:23

Wie dinsdagochtend de weg op gaat, moet rekening houden met gladheid. Het KNMI en Rijkswaterstaat waarschuwen weggebruikers voor verraderlijk gladde wegen.

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Limburg. Volgens het weerbureau is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Mist
In de nacht van maandag op dinsdag vroor het in Limburg een paar graden. Tijdens de ochtendspits kan er door laaghangende bewolking mogelijk mist ontstaan. Later op de dag is het vrijwel overal in de provincie droog, verwacht weerbureau Meteo Limburg.

Gladde wegen
De meeste sneeuw die maandagochtend viel, is alweer gesmolten. De eerste winterse neerslag van het nieuwe jaar zorgde hier en daar voor gevaarlijke situaties. Zo waren er heel wat glijpartijen op de weg. Auto's sloegen over de kop in Well en Einighausen. En ook in Genhout was het raak.

Lees ook: Auto's glijden van spekgladde weg in Genhout

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Code geel in Limburg: ook zaterdagochtend nog glad
Code geel: ook zondagochtend verraderlijk glad in Limburg
Strenge vorst en gladheid: code geel van kracht
Sneeuw, gladheid, glad, verkeer, code geel (stock)
Code geel: kans op gladheid door sneeuwval
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen