Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarschuwing voor gladheid en dichte mist

Geplaatst opzondag 8 januari 2017 - 9:32

Het KNMI waarschuwt zondagochtend voor gladheid en dichte mist in Limburg.

Het weerinstituut beëindigde rond 9:15 uur wel code oranje voor de provincie. Er geldt nog wel code geel, omdat het op lokale wegen nog steeds glad kan zijn.

Dichte mist
Daarnaast is het zicht op de Limburgse wegen zondagochtend beperkt vanwege dichte mist. In de tweede helft van de ochtend zal dit langzaam optrekken en zal het zicht verbeteren. Meteo Limburg verwacht dat het zuidoosten van Zuid-Limburg het langst last houden van de gladheid en mist. Bekijk de uitgebreide weersvooruitzichten.

A76 dicht
Op de A76 was het zondagochtend nog lange tijd extreem glibberig. Daarom bleef de snelweg tussen de grens met Duitsland en knooppunt Kunderberg bijna de hele ochtend dicht. Pas rond 11:30 uur gaf Rijkswaterstaat de snelweg weer vrij voor het verkeer. Zondagochtend was er ook op andere snelwegen nog kans op gladheid. Daarom golden op sommige plaatsen snelheidsrestricties.

Op de A2 bij knooppunt Het Vonderen ging het zaterdag mis.
Foto: N. van Herten

Gladheid
Door de gladheid gebeurden er zaterdag ruim 180 ongelukken op de Limburgse wegen. "En dat zijn dan nog alleen de ongelukken waar wij bij betrokken zijn geweest", zegt een woordvoerster van de politie. "Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk nog hoger."

Lees ook: Chaos op Limburgse wegen: al 150 ongelukken door gladheid

Drukte
Vooral 's middags was het aanpoten voor de hulpdiensten en bergingsbedrijven. Op een gegeven moment ging het op zóveel plekken tegelijk mis, dat de politie het aantal meldingen nauwelijks kon verwerken. Daarop werd besloten een aantal stukken snelweg korte tijd af te sluiten.

In de nacht van zaterdag op zondag en het begin van de zondagochtend viel het aantal ongevallen in Limburg volgens de ANWB mee.

Liveblog
1Limburg hield zaterdag een liveblog bij van de situatie op de Limburgse wegen. Dat overzicht is hier terug te lezen.

Wintersport
De ijzel is naar Duitsland getrokken, daar moeten wintersporters die terugkeren naar Nederland rekening houden met gladde wegen. Dat geldt vooral voor het westen van Duitsland, zoals in het grensgebied met Limburg. Daar rijden veel mensen langzaam, aldus de ANWB.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veel regen en zware windstoten: code geel van kracht
stock tropische nacht slapen bed nachtmerrie
Nacht warmt sneller op: aantal warme nachten verdrievoudigd
stock nachtvorst bevroren ruit vorst
Code geel in Limburg: kans op gladheid
Het KNMI waarschuwt voor dichte mist in Limburg
Opgelet: dichte mist en verraderlijk glad op de weg
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen