Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarschuwing voor extreme hitte en kans op onweer

Geplaatst opwoensdag 12 augustus 2020 - 7:24

Het KNMI waarschuwt ook woensdag voor de extreme hitte. Voor Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Gelderland geldt wederom code oranje.

Woensdag is het broeierig warm met temperaturen tot 36 graden. In de loop van de dag kan het flink gaan onweren, verwacht Meteo Limburg. Ook is er kans op hagel, forse windstoten en regen. Als het regent koelt het af naar 22 tot 24 graden.

Reeks tropische dagen
Waarschijnlijk blijft het tot en met donderdag zo warm. Vanaf vrijdag koelt het geleidelijk af. Het kwik daalt dan tot onder de 30 graden. Het is in Limburg tijdens deze hittegolf negen dagen achter elkaar tropisch warm. Volgens Meteo Limburg is het sinds 1946 slechts twee keer voorgekomen dat zo'n reeks langer duurde: in 1976 registreerde het weerstation in Beek vijftien tropische dagen en in 2003 tien dagen.

Bekijk hier het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen