Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarschuwing voor dichte mist op Limburgse wegen

Geplaatst opmaandag 6 december 2021 - 6:40

Weggebruikers moeten maandagochtend tijdens de spits rekening houden met beperkt zicht door dichte mist. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Limburg.

De waarschuwing geldt tot 10:00 uur. De mist zorgt volgens waarnemingen van het KNMI met name in Limburg, Noord-Brabant en delen van Zuid-Holland en Zeeland voor beperkt zicht.

Gladheid
De temperatuur lag in de nacht van zondag op maandag rond het vriespunt, met vorst aan de grond. Dit zorgt ervoor dat het maandagochtend lokaal glad kan zijn. De Deutscher Wetterdienst heeft daarvoor code geel afgegeven. De waarschuwing geldt voor het grootste deel van ons buurland, ook in de grensstreek met Limburg. In België wordt eveneens gewaarschuwd voor gladheid en mist.

(Natte) sneeuw
Voor maandagavond geldt er een waarschuwing voor gladheid door sneeuw in het oosten van het land. Het KNMI heeft daarvoor code geel afgegeven vanaf 23:00 uur tot 2:00 uur in de nacht. Ook in Limburg kan (natte) sneeuw vallen. Volgens Meteo Limburg gaat het in de loop van de avond regenen, kan dit overgaan in natte sneeuw en zou het lokaal zelfs wit kunnen worden. Omdat de temperatuur tot rond het vriespunt zakt, is het verstandig om ook in onze provincie rekening te houden met lokaal gladheid.

Ook dinsdagavond en -nacht gaat het regenen en kan er (natte) sneeuw vallen. Bekijk het uitgebreide weersvooruitzicht voor Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen