Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarschuwing piloten: Maastricht Airport tijdelijk dicht

Geplaatst opzaterdag 22 februari 2020 - 22:10

Maastricht Aachen Airport is zondagochtend gesloten voor vliegverkeer, vanwege een tekort aan personeel.

Dat valt in ieder geval op te maken uit een NOTAM die zaterdag is verspreid.

Waarschuwing
In zo'n NOTAM of Notice to Airmen staat informatie over een vliegveld die belangrijk is voor piloten, bijvoorbeeld over obstakels in de buurt van een vliegveld of andere beperkingen. Het is dus eigenlijk een soort verkeersinformatie voor de luchtvaart.

Staff shortage
In de NOTAM over Beek staat te lezen dat het vliegveld van zondagochtend 6:00 uur tot 9:00 uur en 11:00 tot 11:30 uur dicht is due to staff shortage oftewel een gebrek aan personeel Volgens het bericht zijn de CTR en TMA1 niet bezet, dat zijn de verkeersleiding voor het luchtruim rond het vliegveld en die voor vliegtuigen die er gaan landen.

De luchtverkeersleiding wordt op Maastricht Airport geregeld door LVNL. Dat kampte ook op andere regionale luchthavens met personeelsgebrek, waardoor vliegvelden tijdelijk dicht moesten.

Vluchten
Bij het vliegveld was zaterdagavond niemand bereikbaar voor commentaar. Wat het personeelstekort voor gevolgen heeft voor geplande vluchten is dan ook niet duidelijk. Zondagochtend worden wel enkele vrachtvluchten verwacht, en zouden er ook enkele vertrekken. Volgens de teletekstpagina van het vliegveld zijn twee vluchten vertraagd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen