Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarschuwing piloten: Maastricht Airport tijdelijk dicht

Geplaatst opzaterdag 22 februari 2020 - 22:10

Maastricht Aachen Airport is zondagochtend gesloten voor vliegverkeer, vanwege een tekort aan personeel.

Dat valt in ieder geval op te maken uit een NOTAM die zaterdag is verspreid.

Waarschuwing
In zo'n NOTAM of Notice to Airmen staat informatie over een vliegveld die belangrijk is voor piloten, bijvoorbeeld over obstakels in de buurt van een vliegveld of andere beperkingen. Het is dus eigenlijk een soort verkeersinformatie voor de luchtvaart.

Staff shortage
In de NOTAM over Beek staat te lezen dat het vliegveld van zondagochtend 6:00 uur tot 9:00 uur en 11:00 tot 11:30 uur dicht is due to staff shortage oftewel een gebrek aan personeel Volgens het bericht zijn de CTR en TMA1 niet bezet, dat zijn de verkeersleiding voor het luchtruim rond het vliegveld en die voor vliegtuigen die er gaan landen.

De luchtverkeersleiding wordt op Maastricht Airport geregeld door LVNL. Dat kampte ook op andere regionale luchthavens met personeelsgebrek, waardoor vliegvelden tijdelijk dicht moesten.

Vluchten
Bij het vliegveld was zaterdagavond niemand bereikbaar voor commentaar. Wat het personeelstekort voor gevolgen heeft voor geplande vluchten is dan ook niet duidelijk. Zondagochtend worden wel enkele vrachtvluchten verwacht, en zouden er ook enkele vertrekken. Volgens de teletekstpagina van het vliegveld zijn twee vluchten vertraagd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen