Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarschuwing: blauwalg ontdekt bij twee zwemlocaties

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 14:21

Inspecteurs van Waterschap Limburg hebben bij camping Hatenboer in Roermond en bij dagstrand De Maasterp in Ohé en Laak blauwalg ontdekt.

Daarmee is het aantal zwemlocaties met blauwalg deze zomer opgelopen tot acht.

Waarschuwing
Omdat blauwalg voor gezondheidsproblemen kan zorgen, worden op beide locaties uit voorzorg waarschuwingsborden geplaatst. Door contact met blauwalg kun je jeuk, huiduitslag, kramp en hoofd-, oog- of oorpijn krijgen, daarom wordt geadviseerd om niet in water met blauwalg te zwemmen. Ook dieren kunnen last krijgen van ziekteverschijnselen door aanraking met vervuild water.

Het waterschap zal regelmatig de zwemplassen regelmatig controleren. Zodra het gevaar voor blauwalg geweken is, zullen de waarschuwingsborden verwijderd worden.

Lees ook: Rijkswaterstaat: 'Blauwalg wordt steeds groter probleem'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen