Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Waarschijnlijk geen Limburgse PvdA'er in de Eerste Kamer

Geplaatst opvrijdag 30 november 2018 - 19:02

De kans is heel klein dat in de nieuwe Eerste Kamerfractie van de PvdA nog een Limburger zit. Op de concept-kandidatenlijst van de partij staan wethouder Birgit op de Laak van Horst aan de Maas en André Knottnerus uit Maastricht op plaats veertien en vijftien.

Omdat de PvdA momenteel acht senatoren telt, is het niet waarschijnlijk dat de twee daadwerkelijk lid worden van de Eerste Kamer.

Niet herkiesbaar
Sinds 2011 telt de PvdA met André Postema uit Maastricht één senator uit Limburg, maar hij heeft zich niet meer herkiesbaar gesteld. Dat heeft te maken met zijn rol als bestuursvoorzitter van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) in het examendebacle bij het VMBO Maastricht. Daar kwam ook vanuit de Haagse politiek veel kritiek op, inclusief van zijn eigen PvdA.

Derde periode
Birgit op de Laak is bezig aan haar derde periode als wethouder in Horst aan de Maas. Andre Knottnerus nam in mei vorig jaar afscheid als hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Hij was ook zeven jaar voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Ook daar stopte hij in mei 2017. Recent was Knottnerus voorzitter van de commissie die het verkiezingsprogramma van de Limburgse PvdA heeft geschreven voor de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar.

De kandidatenlijst van de PvdA voor de Eerste Kamer wordt op 19 januari vastgesteld tijdens een landelijk congres. Via een ledenraadpleging is wel al de lijsttrekker gekozen. Dat wordt oud-Tweede Kamerlid Mei Li Vos. De Eerste Kamer wordt indirect gekozen, door de twaalf provinciale staten in Nederland. Dat gebeurt volgend jaar op 27 mei.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen