Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarschijnlijk geen Limburgse PvdA'er in de Eerste Kamer

Geplaatst opvrijdag 30 november 2018 - 19:02

De kans is heel klein dat in de nieuwe Eerste Kamerfractie van de PvdA nog een Limburger zit. Op de concept-kandidatenlijst van de partij staan wethouder Birgit op de Laak van Horst aan de Maas en André Knottnerus uit Maastricht op plaats veertien en vijftien.

Omdat de PvdA momenteel acht senatoren telt, is het niet waarschijnlijk dat de twee daadwerkelijk lid worden van de Eerste Kamer.

Niet herkiesbaar
Sinds 2011 telt de PvdA met André Postema uit Maastricht één senator uit Limburg, maar hij heeft zich niet meer herkiesbaar gesteld. Dat heeft te maken met zijn rol als bestuursvoorzitter van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) in het examendebacle bij het VMBO Maastricht. Daar kwam ook vanuit de Haagse politiek veel kritiek op, inclusief van zijn eigen PvdA.

Derde periode
Birgit op de Laak is bezig aan haar derde periode als wethouder in Horst aan de Maas. Andre Knottnerus nam in mei vorig jaar afscheid als hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Hij was ook zeven jaar voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Ook daar stopte hij in mei 2017. Recent was Knottnerus voorzitter van de commissie die het verkiezingsprogramma van de Limburgse PvdA heeft geschreven voor de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar.

De kandidatenlijst van de PvdA voor de Eerste Kamer wordt op 19 januari vastgesteld tijdens een landelijk congres. Via een ledenraadpleging is wel al de lijsttrekker gekozen. Dat wordt oud-Tweede Kamerlid Mei Li Vos. De Eerste Kamer wordt indirect gekozen, door de twaalf provinciale staten in Nederland. Dat gebeurt volgend jaar op 27 mei.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen