Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Waarschijnlijk geen Limburgse PvdA'er in de Eerste Kamer

Geplaatst opvrijdag 30 november 2018 - 19:02

De kans is heel klein dat in de nieuwe Eerste Kamerfractie van de PvdA nog een Limburger zit. Op de concept-kandidatenlijst van de partij staan wethouder Birgit op de Laak van Horst aan de Maas en André Knottnerus uit Maastricht op plaats veertien en vijftien.

Omdat de PvdA momenteel acht senatoren telt, is het niet waarschijnlijk dat de twee daadwerkelijk lid worden van de Eerste Kamer.

Niet herkiesbaar
Sinds 2011 telt de PvdA met André Postema uit Maastricht één senator uit Limburg, maar hij heeft zich niet meer herkiesbaar gesteld. Dat heeft te maken met zijn rol als bestuursvoorzitter van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) in het examendebacle bij het VMBO Maastricht. Daar kwam ook vanuit de Haagse politiek veel kritiek op, inclusief van zijn eigen PvdA.

Derde periode
Birgit op de Laak is bezig aan haar derde periode als wethouder in Horst aan de Maas. Andre Knottnerus nam in mei vorig jaar afscheid als hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Hij was ook zeven jaar voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Ook daar stopte hij in mei 2017. Recent was Knottnerus voorzitter van de commissie die het verkiezingsprogramma van de Limburgse PvdA heeft geschreven voor de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar.

De kandidatenlijst van de PvdA voor de Eerste Kamer wordt op 19 januari vastgesteld tijdens een landelijk congres. Via een ledenraadpleging is wel al de lijsttrekker gekozen. Dat wordt oud-Tweede Kamerlid Mei Li Vos. De Eerste Kamer wordt indirect gekozen, door de twaalf provinciale staten in Nederland. Dat gebeurt volgend jaar op 27 mei.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen