Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom trekken Oranjevrouwen minder kijkers dan mannen?

Geplaatst opvrijdag 4 augustus 2017 - 18:05

Bijna 3 miljoen Nederlanders zagen de Oranjevrouwen donderdag winnen. Toch blijft het aantal kijkers aanzienlijk achter vergeleken met het mannenvoetbal. Hoe komt dat?

Reginald Thal is sportanalist. Hij volgt het EK Vrouwenvoetbal op de voet. Volgens hem ontbreekt er teveel aan het damesvoetbal om er een mooie sport van te maken.

Theater
"Het is een beetje theater, heeft een hoog festivalgevoel. Natuurlijk is het in de afgelopen tien jaar beter geworden, maar ik zit niet net zo op het puntje van mijn stoel als bij een wedstrijd tussen Real Madrid en Barcelona. Voetbal als professionele topsport blijft toch echt voor de mannen", stelt Thal.

Onzin
Kaatje Jansen vindt dat onzin. Zij werkte jarenlang bij de KNVB als scout. Volgens haar zou voetbal 'zonder de ego's van het
mannenvoetbal' de wereld een veel mooiere plek maken. Ze gaat ervan uit dat de dames zondag winnen en het damesvoetbal populairder zal worden. "Het is de snelst groeiende sport in Nederland. Die aanmeldingen gaan binnenstromen", zo zegt Jansen.

Wie van de twee gelijk krijgt, zullen we zondagavond zien. Dan speelt Nederland tegen Denemarken in de finale van het Europees Kampioenschap.

Oranjegekte blijft voorlopig uit in de Maastrichtse Hyacintenstraat.
Foto: Lars Mulitze

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Thal: 'Roda-trainer moet zich minder timide gedragen'
Reginald Thal: 'Krediet Roda-trainer nog niet verspeeld'
Reginald Thal aan de slag als commercieel directeur MVV
'Dit seizoen is voor MVV als een marathon'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen