Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom MAA Brabantse vluchten krijgt

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 14:52

Eindhoven Airport krijgt al snel problemen zodra er mist hangt boven de luchthaven. Onder zulke omstandigheden wijken de vluchten regelmatig uit naar Maastricht.

"Het sluiten van Eindhoven Airport heeft te maken met drie factoren: vliegveld, vliegtuig en bemanning”, zegt gepensioneerd piloot Jan van Gisbergen.

Lampen
Hij werkte 36 jaar voor KLM. Bij Omroep Brabant vertelt hij welke problemen zich voordoen als er mist is in Eindhoven: "Op Eindhoven Airport moet minimaal 550 meter zicht zijn om te kunnen landen.” De afgelopen dagen was dat nog minder dan 200 meter. "Schiphol is bijvoorbeeld zo goed verlicht dat vliegtuigen daar al mogen landen met maar 75 meter zicht."

In Maastricht gaat het vliegveld dicht als het zicht op 15 meter hoogte minder is dan 50 meter.

Budget
Op het vliegveld in Eindhoven landen vooral budgetvliegtuigen. “Deze zijn uitgerust met minder geavanceerde apparatuur. Dat maakt dat ze ook niet mogen landen bij minder zicht. Zelfs niet op het goed verlichte Schiphol.”

Bemanning
Als laatste speelt de bemanning nog een belangrijke rol. "De hele crew moet de juiste opleidingspapieren hebben. Mist één persoon die documenten, dan mag een vliegtuig ook niet landen bij verminderd zicht.”

Uitwijken
MAA heeft dinsdag en donderdag in totaal zeven vluchten overgenomen van de Brabantse luchthaven. Daarvan zijn er zes passagiersvluchten en een vracht. In totaal gaat het om ongeveer duizend passagiers. Dinsdag werden er drie vluchten, overgenomen en donderdag vier, waaronder ook het vrachtvliegtuig. Alle passagiers moesten na aankomst op Maastricht Aachen Airport per bus naar Eindhoven worden gebracht.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen