Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom MAA Brabantse vluchten krijgt

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 14:52

Eindhoven Airport krijgt al snel problemen zodra er mist hangt boven de luchthaven. Onder zulke omstandigheden wijken de vluchten regelmatig uit naar Maastricht.

"Het sluiten van Eindhoven Airport heeft te maken met drie factoren: vliegveld, vliegtuig en bemanning”, zegt gepensioneerd piloot Jan van Gisbergen.

Lampen
Hij werkte 36 jaar voor KLM. Bij Omroep Brabant vertelt hij welke problemen zich voordoen als er mist is in Eindhoven: "Op Eindhoven Airport moet minimaal 550 meter zicht zijn om te kunnen landen.” De afgelopen dagen was dat nog minder dan 200 meter. "Schiphol is bijvoorbeeld zo goed verlicht dat vliegtuigen daar al mogen landen met maar 75 meter zicht."

In Maastricht gaat het vliegveld dicht als het zicht op 15 meter hoogte minder is dan 50 meter.

Budget
Op het vliegveld in Eindhoven landen vooral budgetvliegtuigen. “Deze zijn uitgerust met minder geavanceerde apparatuur. Dat maakt dat ze ook niet mogen landen bij minder zicht. Zelfs niet op het goed verlichte Schiphol.”

Bemanning
Als laatste speelt de bemanning nog een belangrijke rol. "De hele crew moet de juiste opleidingspapieren hebben. Mist één persoon die documenten, dan mag een vliegtuig ook niet landen bij verminderd zicht.”

Uitwijken
MAA heeft dinsdag en donderdag in totaal zeven vluchten overgenomen van de Brabantse luchthaven. Daarvan zijn er zes passagiersvluchten en een vracht. In totaal gaat het om ongeveer duizend passagiers. Dinsdag werden er drie vluchten, overgenomen en donderdag vier, waaronder ook het vrachtvliegtuig. Alle passagiers moesten na aankomst op Maastricht Aachen Airport per bus naar Eindhoven worden gebracht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen