Overslaan en naar de inhoud gaan

'Waardering belangrijk voor amateurscheidsrechters'

Geplaatst opdinsdag 28 september 2021 - 6:00

Robin Hensgens uit Landgraaf is zelf scheidsrechter in het betaald voetbal, maar vraagt in de Week van de Scheidsrechter juist aandacht voor alle amateurscheidsrechters in Nederland. Want: "Iedereen verdient waardering."

Hensgens was maandagavond te gast in het L1-programma AvondGasten Sport.

Debuut
Hensgens is momenteel scheidsrechter in de Keuken Kampioen Divisie en hoopt binnenkort een vaste arbiter te zijn in de Eredivisie. Zijn debuut heeft hij daar al gemaakt. In 2020 verving hij de geblesseerde Kevin Blom bij het duel tussen Willem II en Heracles Almelo. Druk voelt de Limburger niet als hij een wedstrijd leidt. "Ik denk dat je moet weten wat je kan, je moet zelfverzekerd zijn. Je moet immuun zijn voor het feit dat 10.000 mensen het met je oneens kunnen zijn en dat de wedstrijd op televisie te zien is."

Week van de Scheidsrechter
Tijdens de Week van de Scheidsrechter worden alle leidsmannen en leidsvrouwen extra in het zonnetje gezet. Ook Hensgens doet mee aan de actie. Hij coachte afgelopen weekend een jonge scheidsrechter bij een jeugdwedstrijd in Maastricht. "Ik vind het belangrijk dat amateurscheidsrechters netjes worden behandeld en dat er ook (jonge) scheidsrechters worden gevonden. Een stukje waardering is belangrijk. Het zijn mensen die 's ochtends vroeg komen fluiten voor een flesje sportdrank."

Van keeper naar scheidsrechter
Op die manier begon de 27-jarige Hensgens ook zijn eigen carrière. "Ik was voetballer bij Schaesberg en omdat we twee keepers hadden, besloot ik te gaan fluiten. Toen was ik 15 of 16 jaar. Zo ben ik doorgegroeid naar dit moment."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen