Overslaan en naar de inhoud gaan

Waar wonen de meeste Limburgse miljonairs?

Geplaatst opdonderdag 9 februari 2017 - 11:01

Het aantal huishoudens met een vermogen van één miljoen euro of meer is in Limburg weer toegenomen. Waar wonen die Limburgse miljonairs precies?

In 2015 telde Limburg 7.500 miljonairshuishoudens; 2,7 procent meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Miljonairs
In Mook en Middelaar wonen relatief de meeste Limburgse miljonairs. Ruim 4,2 procent van de huishoudens in de gemeente in het uiterste noorden van onze provincie heeft een vermogen van één miljoen euro of meer. Mook en Middelaar wordt op gepaste afstand gevolgd door Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem; met 2,9 procent van de huishoudens.

In Landgraaf (0,6 procent), Heerlen (0,7 procent) en Sittard-Geleen (1 procent) vind je de minste miljonairshuishoudens. Van een aantal Limburgse gemeenten zijn de cijfers niet bekend.

Stijging
De stijging van het aantal miljonairshuishoudens is volgens Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, niet verrassend. Het vermogen van de meeste Nederlandse huishoudens nam in 2015 toe. Dat komt vooral doordat de woning meer waard zijn geworden. En koopwoningen bepalen voor het grootste gedeelte het vermogen van huishoudens. In de berekening van de cijfers wordt de waarde van de woning, min de hypotheek, meegenomen.

Regionaal
In Utrecht en Zeeland ligt het percentage miljonairshuishoudens het hoogst; daar heeft 2,6 procent van de huishoudens een vermogen van een miljoen euro of meer. "Hier wonen relatief veel mensen met een eigen woning. Daarbij speelt ook mee dat Zeeland veel 65-plussers telt, die vaker miljonair zijn dan jongere leeftijdsgroepen", legt Van Mulligen uit.

Limburg scoort een stuk lager. In onze provincie heeft 1,5 procent van de huishoudens een vermogen van een miljoen of meer. Alleen Groningen (1,4 procent) en Flevoland (1,3 procent) lager.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Minder faillissementen uitgesproken in Limburg
Limburgse woningverkoop sterk in de lift
Aantal faillissementen in Limburg stijgt licht
Meer pompoenen van Limburgse grond
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen