Overslaan en naar de inhoud gaan

Waar stal je je fiets het veiligst?

Geplaatst opdinsdag 29 november 2016 - 8:30

In Maastricht zijn in 2015 de meeste fietsen van Limburg gestolen.

Dat blijkt uit cijfers van RTL Nieuws.

Hotspots
Maastricht scoort van de Limburgse steden het hoogst in de lijst van de 122 hotspots voor fietsendieven. In totaal werden er vorig jaar 650 tweewielers ontvreemd, waarvan de meeste in Wyck: 270. Dat is niet gek, aangezien hier ook het station ligt. Stations blijken namelijk een snoepwinkel te zijn voor fietsendieven, zo blijkt uit de cijfers. Verder werden in de binnenstad van Maastricht 245 fietsen gestolen en in Randwyck nog eens 135.

Limburg
Verder scoort de gemeente Sittard-Geleen, met 450 fietsendiefstallen in het centrum van Sittard, hoog. Roermond volgt met 287 gestolen fietsen op gepaste afstand. Venlo (232), Weert (175) en Heerlen (144) zijn de andere Limburgse hotspots.

Veilig
Uit de cijfers van RTL blijkt dat je fiets in onze provincie het veiligst in Simpelveld kunt stallen. Hier werden in de afgelopen zes jaar slechts 56 fietsen ontvreemd. Dat komt neer op 5 fietsen per 1000 inwoners, terwijl het landelijk gemiddelde op 38 ligt. Ook in de gemeente Onderbanken (82 fietsendiefstallen in de afgelopen zes jaar) en Vaals (90) kun je je tweewieler met een gerust hart stallen.

Landelijk
In totaal registreerde de politie in de afgelopen zes jaar 636.308 fietsendiefstallen in Nederlandse buurten. Absolute koplopers over die periode zijn het stadscentrum van Nijmegen en Enschede. In beide buurten worden gemiddeld drie fietsen per dag ontvreemd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Steeds meer gemeenten hangen regenboogvlag uit
Wethouders luiden noodklok over aanhoudende bezuinigingen
Maastricht heeft last van inbraakgolf
Auto-inbraak
Auto-inbraken Limburg met vijftien procent afgenomen
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen