Overslaan en naar de inhoud gaan

Waar betaal je het meest voor een graf?

Geplaatst opmaandag 27 maart 2017 - 11:57

De goedkoopste provincie om begraven te worden is Limburg. Gemiddeld betaal je hier 1852 euro voor een graf van twintig jaar.

Dat is fors minder dan het landelijk gemiddelde van 3110 euro, zo blijkt uit een onderzoek van uitvaartverzekeraar Monuta.

Kerkelijk goedkoop
Binnen Limburg zijn de verschillen groot. De goedkoopste begraafplaats in deze provincie is die van de parochie Mook en Middelaar, waar je 730 euro betaalt voor een ligplaats voor twintig jaar. Dat maakt dit meteen de goedkoopste begraafplaats van Nederland. Ook bij de kerkelijke begraafplaatsen in Beek, Papenhoven, Horst en Schinnen kost een rustplaats minder dan 1000 euro.

Duur
Opvallend is dat een kerkelijk graf bij de parochiekerk in Panningen dan weer behoorlijk duur is. Daar kost een graf voor twintig jaar 3098 euro, de op een na hoogste prijs in Limburg. De gemeente Heerlen is het duurst. Voor een graf op één van de vijf begraafplaatsen daar betaal je voor twintig jaar grafrust 3474 euro.

De prijs van een graf is onder meer afhankelijk van de grondprijs in een gemeente en de hoeveelheid onderhoud die voor een begraafplaats nodig is.

De prijzen in Limburg zijn hier terug te vinden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

streekproducten jan linders onderzoek (23 okt 2019)
Eigen streek eerst: zuiderling koopt liefst lokaal
Meerssen: crematorium in beraad
Graf begraafplaats
Limburg heeft goedkoopste graven
Uitvaart oud-burgemeester Kessel in Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen