Overslaan en naar de inhoud gaan

Waaghalzen krijgen boete voor oversteken spoor

Geplaatst opdinsdag 3 juli 2018 - 9:58

In Venlo zijn verschillende mensen op de bon geslingerd, omdat ze het spoor overstaken terwijl de bomen dicht waren.

In totaal gingen zes automobilisten, vier fietsers en een voetganger in de fout. Ze werden betrapt bij een controle bij spoorwegovergang Vierpaardjes.

Gewone kleding
Medewerkers van ProRail, gehuld in gewone kleding om niet op te vallen, voerden de controles uit. ProRail voert al jarenlang actie tegen waaghalzen die nog even snel willen oversteken, vlak voordat er een trein komt. Het ging al meerdere keren gruwelijk mis, met soms dodelijke afloop.

Lees ook: Financiering spoortunnel Vierpaadjes opnieuw onder de loep

Doorn in het oog
De spoorwegovergang in Venlo is voor veel weggebruikers een doorn in het oog, omdat ze er vaak lang moeten wachten. Er passeren veel goederentreinen, maar ook passagierstreinen naar zowel Roermond als Duitsland. Daardoor zijn de slagbomen met enige regelmaat dicht en ontstaan er opstoppingen.

Er wordt al jaren gesproken over ondertunneling van de oversteek, maar vanwege de onzekere financiering van het megaproject schiet dat niet op.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen