Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV Zuid-Limburg eist opheldering over 'absurd' plan

Geplaatst opdonderdag 12 oktober 2017 - 5:55

VVV Zuid-Limburg is zich rot geschrokken van de plannen voor een zinkmijn in het Belgische Blieberg (of Plombières), vlak over de grens bij het drielandenpunt.

De toeristische organisatie heeft de hand weten te leggen op een presentatie voor de plannen.

Oude mijn
Een bedrijf zou een oude mijn opnieuw in gebruik willen nemen en zelfs willen uitbreiden. De VVV vreest voor een 'ernstige bedreiging voor het toerisme in Zuid-Limburg'. Het denkt dat de rust in het heuvelland verstoord wordt, omdat de mijn geluidsoverlast zou geven en de natuur zou aantasten.

Absurd
De directeur van VVV Zuid-Limburg, Anya Niewierra, heeft een brief gestuurd naar de Belgische autoriteiten om opheldering te vragen. Ze noemt de plannen 'absurd'.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen