Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV Zuid-Limburg-baas bezorgd: 'We groeien ons kapot'

Geplaatst opzondag 17 december 2017 - 15:58

Limburg zou een Europees, zelfs wereldwijd voorbeeld moeten worden op het gebied van duurzaam ondernemerschap, energie en sociaal beleid.

Die aanbeveling deed Anya Niewierra, directeur van de VVV Zuid-Limburg, zondag in het L1 radioprogramma De Stemming.

Tijd is rijp
Volgens Niewierra is de tijd nu rijp om die ambitie waar te maken. "Het gaat ons economisch voor de wind. Dan heb je de luxe om zoiets op te starten. Maar die discussie voeren we niet met elkaar. Spijtig, want als je met Google Maps boven Limburg gaat hangen zie je dat wij op het kruispunt van de grote dynamieken in Europa liggen."

Aantastig Limburgs landschap
De VVV-directeur is verontrust over de aantasting van het Limburgse landschap. "Ik maak me daar grote zorgen over. Het landschap is de productiehal van 20.000 banen. Zestig procent van de toeristen komt vanwege onze natuur. Als we die verkloemelen raken we die mensen kwijt."

Groei, groei, groei
Volgens haar wordt er teveel gekeken naar economische belangen. "We praten alleen maar over groei, groei, groei, denken te vaak in aantallen. Zoals het nu gaat groeien we ons kapot. We moeten als samenleving een keer durven zeggen: genoeg is genoeg", aldus Anya Niewierra.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen