Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV verliest met tien man van RKC Waalwijk

Geplaatst opzaterdag 5 december 2020 - 18:32

VVV-Venlo heeft in de uitwedstrijd tegen RKC een 3-2 nederlaag geleden. Na een 1-1 ruststand kwamen de Venlonaren met 1-2 voor, maar na de rode kaart van Roy Gelmi bezweek VVV onder de druk van de mannen uit Waalwijk.

VVV-Venlo drukte RKC Waalwijk in het begin van de wedstrijd veelvuldig op de eigen helft terug. De Venlonaren toonden zich strijdbaar en vochten voor elke meter. Kansen waren er in het eerste kwartier echter nauwelijks, al ging een schot van Jafar Arias maar net naast het doel.

Gevaar
Delano van Crooij hield halverwege de eerste helft met een geweldige redding een kopbal van Cyril Ngonge uit het Venlose doel. Daarna zorgde RKC nog twee keer voor gevaar, maar na een half uur spelen kwamen de Venlonaren op achterstand toen Finn Stokkers alleen op doelman van Crooij afging en de bal beheerst binnenschoof: 1-0.

Stip
Vier minuten later was de stand weer in evenwicht toen Giorgios Giakoumakis de bal vanaf de stip in de touwen knalde na een handsbal van Paul Quasten op de rand van het strafschopgebied.

Geen verandering
RKC was na de gelijkmaker gevaarlijker dan de Venlonaren, die de bal maar kort binnen de ploeg konden houden. In de slotfase van de eerste helft dicteerden de Venlonaren het spel, maar in de stand kwam voor rust geen verandering.

Onder druk
Vijf minuten na de hervatting kwamen de Venlonaren op een 1-2 voorsprong toen Vito van Crooij een voorzet van Steffen Schäfer in de linkerhoek kopte. RKC zette de verdediging van VVV daarna onder druk, maar het team van trainer Hans de Koning verdedigde goed en probeerde met counteren de score te vergroten.

Verkeerde been
Tien minuten na rust kreeg Roy Gelmi zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moesten de Venlonaren met zijn tienen verder. Het wedstrijdbeeld veranderde daarna volledig. De elf uit Waalwijk zetten alles op alles om de achterstand weg te werken, creëerden wat kansen, maar kregen de bal niet in het Venlose netje. Dat lukt een kwartier voor tijd toch toen Delano van Crooij bij een afstandsschot van Ahmed Touba op het verkeerde been gezet werd en de bal in het Venlose doel verdween: 2-2.

Druk
RKC zette de Venlose verdediging onder zware druk. VVV toonde vechtlust, maar verscheen nog maar sporadisch op de helft van de tegenstander. Drie minuten voor tijd kon doelman Van Crooij een schot van Lennerd Daneels niet uit de linkerhoek houden en stond RKC met 3-2 voor. De Venlonaren probeerden nog gelijk te maken, maar moesten met lege handen huiswaarts keren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen