Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV verliest met 1-4 van Helmond Sport

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 21:04

VVV Venlo heeft in de vierde wedstrijd in de voorbereiding op de competitie een nederlaag geleden. Op het terrein van eersteklasser Wittenhorst in Horst was Helmond Sport voor 250 toeschouwers met 1-4 te sterk voor het team van Jos Luhukay.

De Venlonaren misten verschillende basisspelers. De twee teams uit de keuken Kampioen Divisie begonnen aarzelend aan het duel en creëerden in de beginfase geen kansen. Na een kwartier spelen waren de Venlonaren twee keer voor Robin Mantel verschenen, maar een schot op doel bleef uit.

Bal tegen de touwen
In de zestiende minuut kreeg Helmond Sport de eerste kans van de wedstrijd. Arno van Keilegom bediende Jelle Goselink, die de bal in de verre hoek tegen de touwen schoot: 0-1. Vijf minuten later kreeg Jules Houttequiet een steekpass van Gaetan Bosiers en bracht de 0-2 op het scorebord.

Sven Braken scoort
VVV had het moeilijk tegen het team van Wil Boessen, miste stabiliteit op het middenveld, maar kreeg toch kansjes. Een voorzet van Yannick Leliendal richting het hoofd van Sven Braken werd door een Helmondse verdediger net weggekopt, maar op slag van rust knalde Sven Braken de bal in kruising en bracht de achterstand terug tot 1-2.

Helmond verdubbelt voorsprong
VVV Venlo begon aan de tweede helft in dezelfde samenstelling als voor rust, maar moest kort na de hervatting de derde tegentreffer incasseren. Goselink werd door Jellert van Landschoot op maat bediend en aarzelde niet de bal in het doel van Lukáš Zima schieten. Korte tijd later rondde Arno van Keilegom een fraaie combinatie met Boyd Reith met de vierde Helmondse treffer van de wedstrijd af.

Amper kansen
Met nog een kwart wedstrijd te spelen wisselde Jos Luhukay meerdere spelers en ook coach Wil Boessen van Helmond Sport stuurde verse krachten het veld in. De Venlonaren probeerden in de slotfase de achterstand te verkleinen, maar kregen amper kansen de bal in het doel van Robin Mantel te werken.

Panathinaikos FC
Na twee overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag sluit VVV Venlo de voorbereiding op de competitie volgende week zaterdag in ‘De Koel’ af tegen Panathinaikos FC uit Athene.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen