Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV verliest bij koploper Excelsior

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 21:56

VVV-Venlo heeft het niet gered op bezoek bij koploper Excelsior. In Rotterdam won de thuisclub met 3-0.

De wedstrijd vrijdagavond kende een levendig begin met een kansje voor VVV'er Joeri Schroijen, een goede mogelijkheid voor de Kralingers en vervolgens een beste kans voor Excelsior-topscorer Thijs Dallinga. Zijn schot raakte de paal. Even later ontsnapte de Venlose ploeg opnieuw aan een vroege achterstand toen de kopbal van Marouan Azarkan voorlangs ging.

Kans Roemer
Langzaam voetbalde VVV-Venlo zich onder de druk uit en vanaf de 20ste minuut speelde de Venlose ploeg ook op de helft van de tegenstander. Dat leverde een goede kans op voor Yahcuroo Roemer in de 27ste minuut, zijn inzet ging via een Excelsior-been over het doel.

Openingsdoelpunt net voor rust
Op slag van rust werd de score geopend. Bij een Rotterdamse aanval op rechts dook Reuven Niemeijer voor VVV-verdediger Bryan Koglin op en kopte de bal in het doel, keeper Lukas Zima kansloos latend.

Lot VVV-Venlo bezegeld
Op tijd van drie minuten werd de Venlose nederlaag een feit. In de 53ste minuut was het Reuven Niemeijer, de maker van de 1-0, die van kortbij de 2-0 achter doelman Zima knalde. In de 56se minuut mocht Excelsior een vrije trap nemen. De bal werd onderweg door Thijs Dallinga aangeraakt en doelman Zima stond op het verkeerde been, 3-0. Excelsior kreeg nog een handvol mogelijkheden, VVV wilde de eretreffer maken. en trainer Jos Luhukay bracht een dubbele wissel. In de 67e minuut kwam Mitchell van Rooijen voor Danny Post en Erik Sorga voor Sven Braken. Verder dan een goed schot van Joeri Schroijen een kwartier voor tijd - dat knap gepareerd werd door Excelsior-doelman Stijn van Gassel - kwam VVV-Venlo niet. Of het zou de vrije trap in de 84ste minuut moeten zijn van Simon Janssen die gevaarlijk indraaide, maar weggekopt kon worden. Een kansloze nederlaag werd het, het vierde verlies op vreemde bodem. Slechts één keer won VVV een uitwedstrijd dit (nog jonge) seizoen.

Limburgse Excelsior-doelman
De Limburgse doelman Stijn van Gassel (Ysselsteyn) keepte een foutloze wedstrijd. Hij kreeg voor aanvang van het duel een schaal uitgereikt voor beste doelman van de eerste periode. Zijn ploeggenoot, Thijs Dallinga kreeg eveneens een schaal uitgereikt: als topscorer van de eerste periode.
Ook tegen VVV nam hij een doelpunt voor zijn rekening. In de voorgaande tien wedstrijden scoorde hij 10 keer.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen