Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo zoekt nog spelers bij start eredivisie

Geplaatst opzaterdag 12 augustus 2017 - 7:00

In Venlo wordt zaterdag de eredivisie ook in Limburg afgetrapt, met VVV-Venlo dat het in eigen huis opneemt tegen Sparta Rotterdam.

De Venlonaren kijken positief uit naar de eerste wedstrijd, maar er is binnen de ploeg ook het besef dat er nog wat posities missen.

Middenvelder en verdediger
"Eigenlijk zoeken we nog een middenvelder en een centrale verdediger. Verder zoeken we iemand op het middenveld die wat meer de lijnen kan uitzetten", zegt trainer Maurice Steijn.

Mink Peeters
Bovendien zou Mink Peeters zich bij de selectie van VVV-Venlo voegen. Bij Steijn is aan het begin van het seizoen nog niet precies duidelijk wanneer Peeters komt. "Volgens mij is het de papierwinkel in Madrid die het proces een beetje tegenhoudt", vertelt Steijn. "Ik had gehoopt dat hij er zaterdag al bij zou zijn, maar ik ben bang dat dat niet gaat lukken."

Hechte groep
VVV-Venlo is een club die in vergelijking met de rest van de eredivisie-ploegen de minste financiële mogelijkheden heeft. Volgens Steijn is het juist de positiviteit en de hechte groep die de doorslag gaat geven. "Wij hebben de laagste begroting, het laagste spelersbudget, qua aantallen de minste spelers in de selectie en de minste ervaring op het hoogste niveau. Dan moet je het wel van een goed collectief hebben."

Kampioen
Steijn haalt zijn vertrouwen uit het voorgaande seizoen. "Dat hebben we vorig jaar bewezen door met de tiende begroting van de competitie kampioen te worden", zegt de oefenmeester. "Elke wedstrijd moet een finale zijn. Elke wedstrijd moet bij wijze van spreken op leven en dood. Dan ben je in mijn ogen in staat om heel ver te komen."

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

VVV-trainer Steijn verwacht zware wedstrijd tegen Vitesse
VVV-trainer Steijn houdt drietal uit voorzorg aan de kant
VVV-coach Steijn na eerste gesprek op shortlist Heerenveen
Voorzitter VVV-Venlo gunt succestrainer nieuwe stap
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen