Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo worstelt met transfer Ghanees

Geplaatst opdinsdag 18 juli 2017 - 18:50

VVV-Venlo wil graag in zee met de Ghanese testspeler Hans Sarpei (18), maar worstelt met het vorstelijke salaris dat de middenvelder zou moeten verdienen.

Volgens De Limburger is het een probleem dat Sarpei niet over een EU-paspoort beschikt.

Regelgeving
"Hans heeft alleen een Ghanees paspoort en valt dus buiten de regelgeving van de Europese Unie. Dat betekent dat hij een hoger salaris moet verdienen dan VVV kan betalen", zegt manager voetbalzaken Stan Valckx tegen de krant. Hij hoopt op medewerking van het Duitse VfB Stuttgart, waar de tiener onder contract staat. "We willen Hans graag huren."

Talent
Sarpei staat er goed op bij Stuttgart, waar hij wordt gezien als groot talent. Hij kwam een jaar geleden over van het Ghanese Liberty Professionals Accra en mocht tot dusver een keer invallen bij het eerste elftal, tijdens de bekerwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.

Naamgenoot
De jonge Sarpei is overigens land- en naamgenoot van de Hans Sarpei die jarenlang furore maakte bij een andere Duitse club: VfL Wolfsburg. Junior zal dromen van een vergelijkbare carrière, daar zijn naamgenoot met Schalke '04 de Duitse beker won en hoge ogen gooide met Ghana op twee WK's en de Afrika Cup.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Schorsing en boete voor VVV'er Sevinc na kritiek op Steijn
VVV-Venlo gaat op Duitse toer
Niels Fleuren bij VVV in wachtkamer
Stan Valckx verlaat VVV en vertrekt naar Cyprus
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen