Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV Venlo wint in blessuretijd van Helmond Sport

Geplaatst opvrijdag 24 september 2021 - 22:06

Ondanks een sterk overwicht in de eerste helft wist VVV Venlo pas in de absolute slotfase een 1-0 overwinning te pakken tegen laagvlieger Helmond Sport.

Invaller Wassim Essanoussi maakte de 1-0 pas in de 90e minuut en besliste daarmee de wedstrijd in het voordeel van de Venlonaren.

Opening voor VVV
De openingsfase was duidelijk voor de Venlonaren. Tegenstander Helmond Sport, de nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie, had geen antwoord op de snelle aanvallen die voornamelijk geleid werden door Yahcuroo Roemer. Het dichtst bij de openingstreffer was VVV in de twaalfde minuut. Uit een hoekschop kopte aanvoerder Kristopher Da Graca de bal tegen de lat.

Geen doelpunten
Ondanks dat VVV in de eerste helft het overwicht in de wedstrijd had, bleef de verdiende voorsprong uit. In de 32e minuut was Roemer opnieuw gevaarlijk. Van dichtbij schoot hij tegen doelman Mike Havekotte aan. In de 42e minuut was de voormalig doelman van MVV opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. Hij keerde een inzet van Levi Smans en in de rebound kon Roemer wederom niet het doel vinden. Ondanks de vele kansen en acht hoekschoppen bleef het doelpuntloos na de eerste helft.

Roemer VVV

Spits erin
Bij aanvang van de tweede helft bracht trainer Jos Luhukay zijn spits Erik Sorga in het veld voor Joeri Schroijen. In de hoop op die manier de openingsgoal te forceren, kreeg VVV het niet meer voor elkaar om kansen te creeëren zoals in de eerste helft. Helmond Sport beet feller van zich af en na 70 minuten was er geen sprake meer van een overwicht op het veld voor VVV.

Toch de winst
Niet voor de eerste keer dit seizoen werd het weer een spannende slotfase in Venlo. VVV won of verloor namelijk nog geen wedstrijd met een groter verschil dan één doelpunt. Ook nu zat het venijn wederom in de staart. In de 90e minuut was het invaller Wassim Essanoussi die de 1-0 op het scorebord zette. De geboren Helmondenaar schoot de bal langs doelman Havekotte. Zo kreeg VVV toch nog een verdiende overwinning op Helmond Sport.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen