Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

VVV-Venlo verslaat Fortuna Sittard in aantrekkelijke derby

Geplaatst opzaterdag 10 november 2018 - 22:27

VVV-Venlo heeft in de Limburgse derby Fortuna Sittard verslagen. In een aantrekkelijke wedstrijd in De Koel hielden de Venlonaren met een 3-2 overwinning de punten in eigen huis.

Het was voor het eerst sinds 26 jaar dat de twee Limburgse ploegen in de eredivisie weer tegenover elkaar stonden.

Prachtkans
De Fortunezen kregen al vroeg in de wedstrijd via Semedo een prachtkans en hadden in de aanvangsfase een licht veldoverwicht. VVV kwam beter in het spel. Een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied leverde niets op en een kopbal van Seuntjens werd door Koselev tot hoekschop getikt.

Over doel
In de 20ste minuut naderde Lamprou de Venlose zestien, maar hij verknalde zijn aanval met een hakje. Een aantal minuten later kreeg Seuntjens een kans zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar zijn schot ging ver over het Fortuna-doel.

Voorsprong
Na een half uur spelen mocht de Sittardse aanhang juichen toen verdediger Promes zich verslikte. Stokkers mocht vrij doorlopen en tikte de bal eenvoudig achter Unnerstall: 0-1.

Gelijkmaker
Even later was de stand weer in evenwicht toen Koselev een schot van Mlapa niet onder controle kreeg en Seuntjens zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen maakte: 1-1.

Rust
Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kwam VVV op voorsprong toen Mlapa met een volley de 2-1 liet aantekenen. Stokkers kreeg daarna nog enkele kansen de gelijkmaker te scoren, maar Unnerstall bracht redding.

Uitloper
De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen Mlapa VVV op 3-1 bracht. De Duitse aanvaller liep dwars door de verdediging van Fortuna Sittard en tikte de bal achter Alexei Koselev.

De mannen van Eijer en Hofland gingen daarna op zoek naar de aansluitingstreffer, kregen daartoe wat kansjes, maar kwamen goed weg toen Opoku de bal bij een hoekschop niet onder controle kreeg.

Aanpoten
Fortuna werkte zich een slag in de rondte. Diemers slaagde er niet in te scoren maar zijn ploeg kwam in de 86ste minuut terug tot 3-2 toen Lamprou de bal voorzette en André Vidigal met zijn achterhoofd de bal in het VVV-doel werkte.

De Sittardenaren bleven jagen op de gelijkmaker, maar moesten het veld uiteindelijk met lege handen verlaten.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen