Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

VVV-Venlo verslaat Fortuna Sittard in aantrekkelijke derby

Geplaatst opzaterdag 10 november 2018 - 22:27

VVV-Venlo heeft in de Limburgse derby Fortuna Sittard verslagen. In een aantrekkelijke wedstrijd in De Koel hielden de Venlonaren met een 3-2 overwinning de punten in eigen huis.

Het was voor het eerst sinds 26 jaar dat de twee Limburgse ploegen in de eredivisie weer tegenover elkaar stonden.

Prachtkans
De Fortunezen kregen al vroeg in de wedstrijd via Semedo een prachtkans en hadden in de aanvangsfase een licht veldoverwicht. VVV kwam beter in het spel. Een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied leverde niets op en een kopbal van Seuntjens werd door Koselev tot hoekschop getikt.

Over doel
In de 20ste minuut naderde Lamprou de Venlose zestien, maar hij verknalde zijn aanval met een hakje. Een aantal minuten later kreeg Seuntjens een kans zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar zijn schot ging ver over het Fortuna-doel.

Voorsprong
Na een half uur spelen mocht de Sittardse aanhang juichen toen verdediger Promes zich verslikte. Stokkers mocht vrij doorlopen en tikte de bal eenvoudig achter Unnerstall: 0-1.

Gelijkmaker
Even later was de stand weer in evenwicht toen Koselev een schot van Mlapa niet onder controle kreeg en Seuntjens zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen maakte: 1-1.

Rust
Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kwam VVV op voorsprong toen Mlapa met een volley de 2-1 liet aantekenen. Stokkers kreeg daarna nog enkele kansen de gelijkmaker te scoren, maar Unnerstall bracht redding.

Uitloper
De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen Mlapa VVV op 3-1 bracht. De Duitse aanvaller liep dwars door de verdediging van Fortuna Sittard en tikte de bal achter Alexei Koselev.

De mannen van Eijer en Hofland gingen daarna op zoek naar de aansluitingstreffer, kregen daartoe wat kansjes, maar kwamen goed weg toen Opoku de bal bij een hoekschop niet onder controle kreeg.

Aanpoten
Fortuna werkte zich een slag in de rondte. Diemers slaagde er niet in te scoren maar zijn ploeg kwam in de 86ste minuut terug tot 3-2 toen Lamprou de bal voorzette en André Vidigal met zijn achterhoofd de bal in het VVV-doel werkte.

De Sittardenaren bleven jagen op de gelijkmaker, maar moesten het veld uiteindelijk met lege handen verlaten.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen