Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV Venlo verslaat FC Eindhoven in oefenduel

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 18:44

VVV Venlo heeft de eerste oefenwedstrijd in eigen huis gewonnen.

Tegenstander FC Eindhoven werd in De Koel met 2-0 verslagen. Bij rust was het 1-0.

Aanval
Al vroeg in de wedstrijd kreeg VVV een kans om de score te openen, maar de omhaal van Elia Soriano verdween via de binnenkant van de paal uit het doelgebied van FC Eindhoven. De bezoekers probeerden het een tiental minuten later met een afstandsschot, maar doelman Thorsten Kirschbaum liet zich niet verschalken.

Druk
VVV hield de druk op de ketel en dat had halverwege de eerste helft resultaat. Een geweldige actie van Haji Wright verdween via het been van Johnatan Opoku in het Brabantse doel. Eindhoven probeerde voor rust de stand nog in evenwicht te brengen, maar een kopbal van Rigino Cicilia ging naast het VVV-doel.

Vertraging
In de tweede helft, die als gevolg van overvloedige regen later begon, zorgden Peter van Ooijen, Elia Soriano en Haji Wright voor gevaar voor het Eindhovense doel. Een schot van Van Ooijen verdween in het vangnet, een kopbal van Soriano werd door doelman Menno Bergsen uit de lucht geplukt en een schot van Haji Wright verdween via het hoofd van een verdediger over de achterlijn.

Winst
Zes minuten voor tijd belandde een voorzet van Opoku bij Soriano. De aanvaller tikte de bal met zijn hoofd in het doel en bepaalde de eindstand op 2-0.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen