Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo verliest van effectief PSV

Geplaatst opzondag 11 april 2021 - 16:25

VVV heeft in stadion De Koel geen vuist kunnen maken tegen PSV. De ploeg van Jos Luhukay verloor met 0-2 van een effectief PSV.

Zoals verwacht werd VVV vanaf het begin van de wedstrijd door PSV op de eigen helft in de verdediging gedrongen. Luhukay had zijn manschappen verdedigend goed neerzet.

Zahavi scoort
Het eerste gevaarlijke schot van de Eindhovenaren kwam na zes minuten van de voet van Zahavi en ging met veel effect naast het doel van Kirschbaum. De tweede keer dat PSV gevaarlijk werd leverde dat meteen een doelpunt op. In de 13de minuut profiteerde Cody Gakpo van een strakke pass door het centrum van de Venlose verdediging. Donyell Malen tikte de bal met de hak door waarna Gakpo de bal onberispelijk vanaf de rand van de 16 meter binnenschoot.

Tempo
Vanaf dat moment wisten de Venlonaren dat het een moeilijke middag tegen de nummer twee van de Eredivisie ging worden. De formatie van Jos Luhukay probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen door bij spelhervattingen rustig aan te doen. Na een half uur spelen was het schrikken bij een behoorlijke overtreding van Rosario op de Giorgios Giakoumakis. De verdediger van PSV raakte de Griek hard. De topscoorder had even tijd nodig om de pijn te verbijten maar kon uiteindelijk verder spelen.

Weinig kansen
Het duurde tot de 36ste minuut voordat PSV-doelman Mvogo in actie moest komen om een aanval van VVV onschadelijk te maken. Een scherpe voorzet van de linkerzijde werd met een vuist weggeslagen. Voor de rest creëerden beide ploegen geen uitgesproken kansen.

Feller VVV in de tweede helft
In het begin van de tweede helft kwam VVV een stuk feller voor de dag. Binnen vijf minuten waren ze al vaker in de buurt van doelman Mvogo geweest dan in de gehele eerste helft. PSV was duidelijk geschrokken van het initiatief van VVV. De duels werden door Eindhovense verdediging harder aan gegaan. Giakoumakis en Van Crooij waren hier meermaals het slachtoffer van. Op het moment dat VVV dacht dat ze op weg naar de gelijkmaker waren scoorde PSV de 0-2. Een snelle uitbraak werd afgerond door Donyell Malen. De PSV-aanvaller stond net niet buitenspel toen hij in de 59ste minuut de bal achter Kirschbaum binnenbracht.

Giakoumakis geschorst tegen Sparta
Giakoumakis bleef voorin strijden voor een Venloos doelpunt. Hij werd daarbij altijd kort op de huid gezeten door de PSV-verdedigers. In de 65ste minuut was de Griek iets te laat en beging een overtreding die pardoes door scheidsrechter Blom met geel werd bestraft, hetgeen hem een schorsing voor het uitduel met Sparta oplevert.

Blijft spannend onderin
Omdat directe concurrent Emmen zaterdagavond won van Fortuna Sittard, is de strijd om degradatie te voorkomen bijzonder spannend. Op dit moment heeft VVV slechts één punt meer als Emmen dat op de 17de plek staat. VVV staat op dit moment op de 16de plek. Willem II staat één plaats hoger met hetzelfde aantal punten als de Venlonaren. De ploeg uit Tilburg heeft een beter doelsaldo.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen