Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo verliest met 4-1 van Vitesse

Geplaatst opzaterdag 27 februari 2021 - 22:11

VVV-Venlo heeft in de GelreDome in Arnhem met 4-1 verloren van Vitesse. De twee teams hielden elkaar voor rust met 1-1 in evenwicht. In de tweede helft tapten de Arnhemmers uit een ander vaatje en bezorgden de Venlonaren een kansloze nederlaag.

VVV -Venlo was nog niet van de eigen helft geweest of Vitesse stond al met 1-0 voor door een doelpunt van Lois Openda. Hij werd aangespeeld door Armando Broja en schoot de bal in de Venlose touwen. Een paar minuten later kreeg Oussama Tannane een kans op een voorzet van Openda, maar hij schoot naast het doel.

Strafschop
De Venlonaren waren in het eerste kwartier nog niet in de buurt van Vitesse-doelman Pasveer geweest, maar maakten enkele minuten later wel gelijk nadat Torino Hunte in het strafschopgebied door Riechedly Bazoer onderuit werd gehaald. Georgios Giakoumakis scoorde vanaf de stip de 1-1 en maakte zijn 23e doelpunt van het seizoen.

VVV-Venlo creëerde na de gelijkmaker kansen. Een schot van Zinédine Machach werd geblokt door de verdediging van de Arnhemmers en Steffen Schäfer zag zijn doelpoging stranden op een Vitesse-verdediger. Ook Vitesse liet zich niet onbetuigd, maar pogingen van Armando Broja, Matus Bero en Openda liepen spaak. In de slotfase van de eerste helft schoot Meritan Shabani een vrije trap in de handen van Remko Pasveer. Op slag van rust kon Georgios Giakoumakis net niet bij de bal om zijn tweede treffer van de avond te maken.

Tweede helft
De tweede helft was nauwelijks begonnen of Armando Broja probeerde met een schot op het doel de Venlose goalie te passeren, maar Thorsten Kirschbaum keerde de bal met zijn vuisten. Beide ploegen probeerden daarna op voorsprong te komen. Doelpogingen van Eli Dasa en Jacob Rasmussen gingen over het Venlose doel en aan de overkant schoot ook Zinédine Machach de bal over het doel van Remko Pasveer.

Arnhemse voorsprong
In de 57e minuten kwamen de Arnhemmers op 2-1 door een doelpunt van Riechedly Bazoer. Hij schoot de bal van afstand binnen. Vitesse bleef jagen op een doelpunt. Een vrije trap van Oussama Tannane verdween via de VVV-muur over de achterlijn en een schot van Bazoer ging voorlangs. Zo'n twintig minuten voor tijd kreeg Georgios Giakoumakis de kans gelijk te maken. Hij probeerde met een lobje doelman Pasveer te passeren. Dat lukte niet. Hij stond bovendien buitenspel.

Beslissing
Een kwartier voor tijd viel de beslissing in de GelreDome toen Sondre Tronstad de bal van afstand in het Venlose doel schoot en Vitesse op 3-1 bracht. Een paar minuten later lag de bal opnieuw in het Venlose doel toen Armando Broja een combinatie met Matús Bero met een treffer afrondde en de 4-1 op het scorebord bracht. Het waren de dezelfde cijfers waarmee eind januari de wedstrijd in Venlo eindigde. Toen trok VVV-Venlo aan het langste eind.

Bekerstrijd
Dinsdag ontmoeten de twee teams elkaar opnieuw in Arnhem. Dan spelen Vitesse en VVV-Venlo tegen elkaar voor een plaats in de finale van de KNVB-beker. Dat duel is live te volgen op L1 Radio. De uitzending begint om 20:00 uur, de wedstrijd om 21:00 uur.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen