Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo verliest in eigen huis van PEC Zwolle

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 21:50

VVV heeft een pijnlijke nederlaag moeten slikken. In het 'Covebo-De Koel' stadion nam PEC Zwolle de drie punten mee na de 1-2 eindstand

De ploeg van interim-trainer Jay Driessen was, zeker voor rust onherkenbaar.

Afscheid én nieuwe naam
Voorafgaand werd oud-trainer Maurice Steijn nog in de bloemen gezet. Nog tijdens de wedstrijd werd de naam van Hans de Koning als nieuwe trainer, met Jay Driessen als assistent, bevestigd. Vooral in de eerste helft zal er met weemoed teruggedacht zijn aan de periode 'Steijn'. In de 11e minuut kwamen de gasten op 0-1.

Lees ook: 'Hans de Koning nieuwe hoofdtrainer VVV-Venlo'

Ex-VVV'er Lennart Thy legde de bal op maat voor Kenneth Paal en de linksback krulde de bal in de bovenhoek. De 0-2 hing in de lucht en in de 25e minuut was het raak. Een dieptepass bereikte Pelle Clement en de aanvoerder scoorde met buitenkant voet, de tweede goal voor PEC. VVV kon daar vrijwel niets tegenover zetten. Even leefde De Koel op in de 36e minuut maar het schot van Opoku ging net naast het doel van Zetterer. 0-2 was dan ook de ruststand.

Tweede helft
In de rust bracht Jay Driessen zijn eerste wissel. Haji Wright werd vervangen door John Yeboah. VVV liet in de eerste tien minuten na rust al meer zien dan de hele eerste 45 minuten, maar VVV keek nog altijd tegen die achterstand aan.

Kirschbaum behoedde VVV na een uur spelen voor een grotere achterstand en dus bleef de hoop levend in Venlo. Dé kans op de Venlose aansluitingstreffer was er ook. Een slim balletje van Peter van Ooijen viel net niet goed waardoor doelman Zetterer kon redden. De volgende kans was voor Linthorst maar zijn inzet werd tot corner verwerkt.

Aan de andere kant was er ook weer een volledige kans, maar de bal van spits Mike van Duinen raakte de lat. Hij werd na die actie vervangen door Dennis Johnsen.

Tienertalent
Driessen bracht de jonge Aaron Bastiaans het veld op en de 17-jarige rondde al snel goed voorbereidend werk van Yeboah af: 1-2. Bastiaans was daarna nog een keer dichtbij een treffer maar doelman Zetterer kwam er nog net met een handje aan.

Ook PEC kreeg nog goede mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen