Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo vergeet AZ te verrassen

Geplaatst opzondag 1 december 2019 - 18:49

VVV-Venlo heeft de sterke reeks van AZ niet kunnen onderbreken. De Alkmaarse ploeg won al zes wedstrijden op rij en voegde daar tegen de ploeg van Jay Driessen nog eentje aan toe: 1-0.

In de extra tijd had VVV twee mogelijkheden om met een punt terug te keren naar Venlo, maar liet die kansen onbenut.

Stempel
AZ drukte zijn stempel op de eerste helft met veel balbezit maar weinig uitgespeelde kansen. De eerste corner leidde tot het eerste gevaar. Maar Nils Röseler, terug in de basis na zijn blessure, stond op de goede plek en redde in de negende minuut op de doellijn.

Druk AZ
Schoten van AZ gingen over of werden geblokt door de VVV-defensie. Het duurde tot de 37ste minuut voordat VVV zich meldde voor het Alkmaars doel. Dat leverde niets op, doelman Bizot pakte de bal eenvoudig. Meteen daarop viel de 1-0. Een diagonale schuiver van de Japanner Yukinari Sugawara in de verre hoek verraste VVV-doelman Thorsten Kirschbaum.

In het restant van de eerste helft gebeurde er verder niets noemenswaardigs meer en dus ging VVV rusten met die 1-0 achterstand.

Tweede helft
De tweede helft begon meteen met een grote kans voor AZ maar de VVV-doelman voorkwam erger. Daarna leek het alsof de Venlose ploeg iets meer uit zijn schulp kroop, maar dat gaf AZ meer ruimte. Toch creëerde AZ gedurende de wedstrijd niet veel echte kansen.

Speldenprik
In de 68ste minuut deelde VVV een van de weinige speldenprikken uit. Het schot van Soriano werd uitstekend gepareerd door doelman Marco Bizot. Aan de andere kant handelde Kirschbaum goed bij een afstandsschot van AZ-aanvoerder Koopmeiners door de bal over de lat te tikken.

Wissels
Jay Driessen wisselde Peter van Ooijen voor Jerome Sinclair. Hij ging als rechtsbuiten spelen, Opoku zakte een linie terug. Er volgde ook een wissel bij AZ. Met nog een kwartier te spelen kwam Ferdi Druijf voor international Myron Boadu. Daarna bracht Driessen nog een vervanging: John Yeboah kwam in de Venlose ploeg voor Jonathan Opoku. Met nog 4 minuten ontsnapte VVV aan een grotere achterstand toen Nils Röseler de bal op de doellijn kon redden.

Zestiende plek
In de extra tijd kreeg de Venlose ploeg nog twee goede mogelijkheden, maar VVV kon geen vervolg geven aan de winst vorige week op FC Twente. De Venlose ploeg blijft als minst scorende ploeg en meest gepasseerde, zestiende.

VVV-Venlo heeft twee thuiswedstrijden in het vooruitzicht: eerst komt FC Emmen op bezoek, dan is PEC te gast in Covebo De Koel-stadion.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen