Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo vergeet AZ te verrassen

Geplaatst opzondag 1 december 2019 - 18:49

VVV-Venlo heeft de sterke reeks van AZ niet kunnen onderbreken. De Alkmaarse ploeg won al zes wedstrijden op rij en voegde daar tegen de ploeg van Jay Driessen nog eentje aan toe: 1-0.

In de extra tijd had VVV twee mogelijkheden om met een punt terug te keren naar Venlo, maar liet die kansen onbenut.

Stempel
AZ drukte zijn stempel op de eerste helft met veel balbezit maar weinig uitgespeelde kansen. De eerste corner leidde tot het eerste gevaar. Maar Nils Röseler, terug in de basis na zijn blessure, stond op de goede plek en redde in de negende minuut op de doellijn.

Druk AZ
Schoten van AZ gingen over of werden geblokt door de VVV-defensie. Het duurde tot de 37ste minuut voordat VVV zich meldde voor het Alkmaars doel. Dat leverde niets op, doelman Bizot pakte de bal eenvoudig. Meteen daarop viel de 1-0. Een diagonale schuiver van de Japanner Yukinari Sugawara in de verre hoek verraste VVV-doelman Thorsten Kirschbaum.

In het restant van de eerste helft gebeurde er verder niets noemenswaardigs meer en dus ging VVV rusten met die 1-0 achterstand.

Tweede helft
De tweede helft begon meteen met een grote kans voor AZ maar de VVV-doelman voorkwam erger. Daarna leek het alsof de Venlose ploeg iets meer uit zijn schulp kroop, maar dat gaf AZ meer ruimte. Toch creëerde AZ gedurende de wedstrijd niet veel echte kansen.

Speldenprik
In de 68ste minuut deelde VVV een van de weinige speldenprikken uit. Het schot van Soriano werd uitstekend gepareerd door doelman Marco Bizot. Aan de andere kant handelde Kirschbaum goed bij een afstandsschot van AZ-aanvoerder Koopmeiners door de bal over de lat te tikken.

Wissels
Jay Driessen wisselde Peter van Ooijen voor Jerome Sinclair. Hij ging als rechtsbuiten spelen, Opoku zakte een linie terug. Er volgde ook een wissel bij AZ. Met nog een kwartier te spelen kwam Ferdi Druijf voor international Myron Boadu. Daarna bracht Driessen nog een vervanging: John Yeboah kwam in de Venlose ploeg voor Jonathan Opoku. Met nog 4 minuten ontsnapte VVV aan een grotere achterstand toen Nils Röseler de bal op de doellijn kon redden.

Zestiende plek
In de extra tijd kreeg de Venlose ploeg nog twee goede mogelijkheden, maar VVV kon geen vervolg geven aan de winst vorige week op FC Twente. De Venlose ploeg blijft als minst scorende ploeg en meest gepasseerde, zestiende.

VVV-Venlo heeft twee thuiswedstrijden in het vooruitzicht: eerst komt FC Emmen op bezoek, dan is PEC te gast in Covebo De Koel-stadion.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen