Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo slachtoffert coach De Koning na serie nederlagen

Geplaatst opdinsdag 16 maart 2021 - 10:22

Hans de Koning is ontslagen als coach van VVV-Venlo. De club houdt hem verantwoordelijk voor de groeiende degradatiezorgen.

De coach kreeg dinsdagochtend te horen dat hij op straat wordt gezet. VVV verloor onder leiding van De Koning de afgelopen zeven competitieduels en heeft, als nummer vijftien op de ranglijst, nog maar één punt voorsprong op een nacompetitieplek.

Weinig reden tot optimisme
De nederlaag in de derby tegen Fortuna Sittard (zondag, 1-3) was de druppel voor de clubleiding. In de duels daarvóór speelde VVV onder meer tegen zware tegenstanders als Feyenoord, Vitesse en AZ, maar het spel van de Venlonaren én de marges waarmee verloren werd boden weinig reden tot optimisme. Daarnaast zag de club de marge ten opzichte van de rode streep alsmaar verder slinken.

Opvolger
Wie De Koning opvolgt als hoofdtrainer, is nog niet bekend. VVV-Venlo hoopt in de komende dagen een nieuwe coach te presenteren. In de wandelgangen zingt de naam van Jos Luhukay rond als belangrijke gegadigde om de vacature in te vullen. Ook Kevin Hofland gaf onlangs aan oren te hebben naar het hoofdtrainerschap bij VVV. Assistent-trainer Jay Driessen lijkt aan te blijven bij de club.

Kentering
"Wij hebben gemeend, na het uitblijven van recente sportieve resultaten, dat we nu actie moesten ondernemen om een kentering teweeg te brengen in de neerwaartse spiraal waarin we momenteel op sportief vlak zitten", zegt manager voetbalzaken Stan Valckx. "Het allerbelangrijkste is namelijk dat we VVV-Venlo voor de Eredivisie behouden. Al met al is het een vervelend besluit."

Einde seizoen
Het was al duidelijk dat aan het eind van dit seizoen de wegen van VVV en De Koning zouden scheiden. De coach wilde duidelijkheid van de club over de perspectieven voor een verdere samenwerking na het lopende seizoen, maar daar was de VVV-clubleiding nog niet aan toe. Nu komt er dus per direct een einde aan de regeerperiode van De Koning.

Lees ook: VVV-Venlo en coach De Koning na seizoen uit elkaar

Succes
Waar De Koning het de afgelopen weken niet wist te bolwerken, kende hij ook succesvolle periodes in Venlo. Als opvolger van Robert Maaskant trok hij de club begin 2020 uit het slop en bleef hij in zijn eerste zeven duels als VVV-coach ongeslagen. In het huidige seizoen kwam onder zijn leiding doelpuntenmachine Georgios Giakoumakis tot wasdom, leek VVV zich in een uitstekende januarimaand 'veilig' te spelen en werd de halve finale van de KNVB Beker bereikt, waarin Vitesse te sterk bleek.

Zwolle
VVV speelt zondag de volgende competitiewedstrijd: om 12:15 uur op bezoek bij concurrent PEC Zwolle. Die ploeg heeft op de ranglijst vier punten meer dan VVV.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen