Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo schaart zich naast Ajax, AZ en PSV

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 21:45

Net als Fortuna Sittard heeft ook VVV-Venlo laten weten niets te voelen voor het uitspelen van de huidige competitie.

Daarmee kan wat de twee Limburgse clubs in de eredivisie betreft, een streep door de resterende speelrondes van het seizoen 2019/2020. Dat blijkt uit een rondgang van Voetbal International en de NOS bij de eredivisieclubs.

Zorgen
Marco Bogers, algemeen directeur van VVV-Venlo, sprak zijn mening al uit. "Ik heb deze week via een brief bij ECV en KNVB gemeld waarom ik grote zorgen heb bij het uitspelen van de competitie na 1 juli. Alles overziend lijkt me dit in vele opzichten geen realistisch scenario. De impact van deze coronacrisis zal groot zijn op de clubs maar we moeten uitkijken om ons niet te vergelijken en te meten met de grote voetballanden."

Geen realistisch scenario
"Laten we de uitkomsten van het overleg van dinsdag afwachten", vervolgt Bogers. "De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het uitspelen van de competitie na 1 juli geen realistisch scenario is." Eigenaar Isitan Gün en technisch directeur Sjoerd Ars van Fortuna Sittard lieten uitvoerig weten dat wat hun betreft, de huidige competitie niet uitgespeeld zou moeten worden.

Europese tickets
In de praktijk is de druk van de UEFA op de nationale bond en de eredivisieclubs - verenigd in de ECV - groot. Als de competitie voortijdig gestopt wordt, zetten de Nederlandse clubs - net als de Belgische - hun tickets voor de Europese toernooien op het spel, dat zegt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.

Voorstanders
Drie van de vier grote clubs - Ajax, AZ en PSV - zijn voor het voortijdig stoppen van de competitie. Evenals PEC Zwolle, ADO Den Haag, RKC Waalwijk, VVV-Venlo en Fortuna Sittard dus. Tegenover de acht clubs staat er een zelfde aantal dat neutraal is en twee clubs, die de competitie willen uitspelen: Vitesse en FC Groningen.

Dinsdag 7 april overleggen de KNVB en de clubs opnieuw per conference call wat de clubs willen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen