Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo rekent in slotfase af met FC Groningen

Geplaatst opzaterdag 14 september 2019 - 21:40

VVV-Venlo heeft zaterdagavond zaterdagavond dankzij een late treffer van Evert Linthorst gewonnen van FC Groningen.

In de eigen Koel werd het 2-1.

Debutant
Het thuispubliek kon al vroeg in de wedstrijd juichen. Na een goed uitgespeelde counter opende de pijlsnelle John Yeboah in de twaalfde minuut de score. De 19-jarige Duitse huurling, die zijn debuut maakte voor de Venlonaren, was na een half uur spelen dichtbij zijn tweede treffer van de avond. Yeboah zag Groningen-doelman Sergio Padt ver voor zijn goal stond en haalde van grote afstand de trekker over. Padt kon echter nog ingrijpen.

Gelijkmaker
De ploeg van Robert Maaskant leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar vlak voor het fluitsignaal sloegen de noorderlingen toe. Ajdin Hrustic liet VVV-goalie Thorsten Kirschbaum kansloos met een afstandsschot.

Tweede helft
In de tweede helft namen de bezoekers het heft in handen. Kirschbaum werd een paar keer op de proef gesteld, maar de Duitse sluitpost reageerde alert en hield de Venlonaren in de wedstrijd. De thuisclub werd met de rug tegen de muur gezet door de Groningers.

Kansen VVV
Pas in de 70ste minuut kon VVV weer voor gevaar zorgen. Richard Neudecker ontsnapte van de Groningse defensie, maar schoot recht op doelman Padt. Daarna zeilde een voorzet van Jerome Sinclair voorlangs. Evert Linthorst had vervolgens nog een kans, maar zijn vizier stond niet op scherp.

Paal
In de 80ste minuut was Kirschbaum wederom goud waard voor VVV. Een vrije trap van Hrustic spatte via de Duitse keeper op de paal uiteen. Een paar minuten later was het raak aan de andere kant. Linthorst stond vogelvrij bij een corner en kon de bal eenvoudig voorbij Padt schieten. De 19-jarige Venlonaar ontpopte zich met zijn vierde treffer van dit seizoen tot goudhaantje. Met zijn doelpunt bezorgde hij zijn ploeg de derde overwinning.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen