Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo rekent in slotfase af met FC Groningen

Geplaatst opzaterdag 14 september 2019 - 21:40

VVV-Venlo heeft zaterdagavond zaterdagavond dankzij een late treffer van Evert Linthorst gewonnen van FC Groningen.

In de eigen Koel werd het 2-1.

Debutant
Het thuispubliek kon al vroeg in de wedstrijd juichen. Na een goed uitgespeelde counter opende de pijlsnelle John Yeboah in de twaalfde minuut de score. De 19-jarige Duitse huurling, die zijn debuut maakte voor de Venlonaren, was na een half uur spelen dichtbij zijn tweede treffer van de avond. Yeboah zag Groningen-doelman Sergio Padt ver voor zijn goal stond en haalde van grote afstand de trekker over. Padt kon echter nog ingrijpen.

Gelijkmaker
De ploeg van Robert Maaskant leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar vlak voor het fluitsignaal sloegen de noorderlingen toe. Ajdin Hrustic liet VVV-goalie Thorsten Kirschbaum kansloos met een afstandsschot.

Tweede helft
In de tweede helft namen de bezoekers het heft in handen. Kirschbaum werd een paar keer op de proef gesteld, maar de Duitse sluitpost reageerde alert en hield de Venlonaren in de wedstrijd. De thuisclub werd met de rug tegen de muur gezet door de Groningers.

Kansen VVV
Pas in de 70ste minuut kon VVV weer voor gevaar zorgen. Richard Neudecker ontsnapte van de Groningse defensie, maar schoot recht op doelman Padt. Daarna zeilde een voorzet van Jerome Sinclair voorlangs. Evert Linthorst had vervolgens nog een kans, maar zijn vizier stond niet op scherp.

Paal
In de 80ste minuut was Kirschbaum wederom goud waard voor VVV. Een vrije trap van Hrustic spatte via de Duitse keeper op de paal uiteen. Een paar minuten later was het raak aan de andere kant. Linthorst stond vogelvrij bij een corner en kon de bal eenvoudig voorbij Padt schieten. De 19-jarige Venlonaar ontpopte zich met zijn vierde treffer van dit seizoen tot goudhaantje. Met zijn doelpunt bezorgde hij zijn ploeg de derde overwinning.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen