Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo polste Driessen al voor ontslag Robert Maaskant

Geplaatst opzondag 8 december 2019 - 12:59

Interim-trainer Jay Driessen van VVV-Venlo is al enkele weken voor het ontslag van trainer Robert Maaskant benaderd door de leiding van de Venlose club.

Dat blijkt uit een uitzending van FOX Sports zondag. In de studio is onder anderen de ontslagen trainer Maaskant te gast.

Achter de rug om
Uit een interview met Driessen blijkt dat de clubleiding hem al enkele weken voor het ontslag van de hoofdtrainer vroeg of hij ervoor open stond om terug te keren naar VVV. "Er was toen al sprake van dat het allemaal niet lekker ging en dat het een beetje rommelig was. Daarna moest nog de wedstrijd tegen Heracles gespeeld worden. En daarna werd weer contact met mij opgenomen, want het was toen al bekend dat Robert ontslagen zou worden." Maaskant zelf zei na zijn ontslag er 'compleet verrast' door te zijn.

'Man, man, dat doe je toch niet'
De ontslagen trainer Maaskant zegt in de studio dat hij Driessen zelf nog heeft aangedragen bij de clubleiding, om hem erbij te halen. Voetbaltrainer Željko Petrovic spreekt schande van de gang van zaken: "Dat is wel verschrikkelijk, dat doe je niet. Waar zijn het respect, de normen en waarden?". Voetbalanalist Hans Kraay jr. doet ook een duit in het zakje: "Driessen graaft eigenlijk zijn eigen graf. Hij geeft hier aan 'achter de rug van Robert Maaskant hebben Stan en ik de zaak vooraf al geregeld'". Ook van Valckx vindt Kraay jr. deze actie niet netjes. Tegen Maaskant zegt Kraay: "Hij heeft dus gewoon, terwijl jij daar nog bent, achter je rug om met een andere trainer gesproken, dan is het toch klaar?". Maaskant beaamt: "Ja, dat is niet correct".

Begrip
Ronald de Boer, eveneens te gast in de uitzending van FOX Sports, heeft wel begrip voor de actie van de clubleiding van VVV-Venlo: "Als je de baas bent, moet je wel in scenario's denken. Als je enkele wedstrijden verliest en je gaat een trainer ontslaan, dan moet je wel iemand hebben". De Boer vindt het alleen niet verstandig van Driessen dat hij de gang van zaken achteraf gewoon in een interview openbaar maakt. Dan was het wijzer geweest niet te zeggen dat hij was benaderd. "Dat zou dan een leugentje om bestwil zijn", aldus De Boer.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen