Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo pakt volle buit in Waalwijk

Geplaatst opzaterdag 25 januari 2020 - 21:45

VVV-Venlo heeft aan de wedstrijd tegen RKC drie punten overgehouden. De elf van trainer Hans de Koning wonnen in Waalwijk met 1-2 na een 1-0 ruststand.

Doelman Thorsten Kirschbaum moest na drie minuten al in actie komen om een inzet van Sylla Sow te keren. Een vrije trap van VVV van verre afstand na een overtreding op Jerome Sinclair leverde enkele minuten later aan de overkant geen gevaar.

Geen doelkans
VVV-Venlo kreeg in de beginfase geen enkele doelkans, maar kwam na nauwelijks een kwartier spelen met 1-0 achter toen Emil Hansson met een poeier de bal in het doel van Kirschbaum schoot. Oussama Darfalou probeerde halverwege de eerste helft Sinclair met een voorzet te bereiken, maar die bleef niet overeind. Tobias Pachonik probeerde daarna enkele keren twee keren met een voorzet een medespeler te bereiken, maar had geen succes.

RKC was via Van der Venne gevaarlijk, maar er was niemand van zijn medespelers om de voorzet achter Kirschbaum te koppen.

Vrije trap Leemans
Na een half uur spelen mocht oud-VVV-er Clint Leemans een vrije trap nemen, maar Kirschbaum was en zijn hoede en pakte de bal klem.

De Venlonaren werden pas tegen het einde van de eerste helft voor het eerst gevaarlijk. Eerst wist Sinclair zich los te maken van een verdediger, maar zijn schot was te zwak om doelman Vaessen in de problemen te brengen. Kort daarna moest de doelman in actie komen om een kopbal van Peter van Ooijen uit de RKC-goal te houden.

Achterstand wegwerken
VVV-Venlo probeerde na rust met man en macht de 1-0 achterstand weg te werken. Van Ooijen bereikte met een vrije trap het hoofd van Oussama Darfalou, maar die stond buitenspel.

Een minuut later wist de RKC-defensie een hard en laag schot van Sinclair weg te werken. VVV probeerde voortdurend de diepe man te vinden, maar dat lukte nauwelijks of niet kwam niet aan. Tien minuten na de hervatting probeerde Darfalou het met een schot. Vanuit de draai verdween de bal over het doel van RKC. Simon Janssen probeerde daarna de bal vanuit een corner over de doelman te schieten, maar zijn schot was te zwak en werd gepakt door doelman Vaessen.

Omschakeling
Halverwege de tweede helft kreeg Darfalou de bal in de snelle omschakeling, maar hij speelde het leer te ver voor zich uit en kon zo niet voor gevaar zorgen. Even later speelde invaller John Yeboah Darfalou aan, maar die kwam niet tot een schot.

Raak
VVV kreeg kansen via Post en Yeboah, maar een kwartier voor tijd was het eindelijk raak toen Johnatan Opoku de bal in het RKC schoot en de stand met 1-1 weer in evenwicht was. Acht minuten voor tijd ging Darfalou alleen op het RKC-doel af, passeerde doelman Vaessen en schoot VVV naar 1-2.

Volle buit
In de slotminuut zorgden Darfalou en Opoku nog voor gevaar, maar het bleef 1-2 en daarmee was de volle buit voor de Venlonaren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen