Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo pakt volle buit in Waalwijk

Geplaatst opzaterdag 25 januari 2020 - 21:45

VVV-Venlo heeft aan de wedstrijd tegen RKC drie punten overgehouden. De elf van trainer Hans de Koning wonnen in Waalwijk met 1-2 na een 1-0 ruststand.

Doelman Thorsten Kirschbaum moest na drie minuten al in actie komen om een inzet van Sylla Sow te keren. Een vrije trap van VVV van verre afstand na een overtreding op Jerome Sinclair leverde enkele minuten later aan de overkant geen gevaar.

Geen doelkans
VVV-Venlo kreeg in de beginfase geen enkele doelkans, maar kwam na nauwelijks een kwartier spelen met 1-0 achter toen Emil Hansson met een poeier de bal in het doel van Kirschbaum schoot. Oussama Darfalou probeerde halverwege de eerste helft Sinclair met een voorzet te bereiken, maar die bleef niet overeind. Tobias Pachonik probeerde daarna enkele keren twee keren met een voorzet een medespeler te bereiken, maar had geen succes.

RKC was via Van der Venne gevaarlijk, maar er was niemand van zijn medespelers om de voorzet achter Kirschbaum te koppen.

Vrije trap Leemans
Na een half uur spelen mocht oud-VVV-er Clint Leemans een vrije trap nemen, maar Kirschbaum was en zijn hoede en pakte de bal klem.

De Venlonaren werden pas tegen het einde van de eerste helft voor het eerst gevaarlijk. Eerst wist Sinclair zich los te maken van een verdediger, maar zijn schot was te zwak om doelman Vaessen in de problemen te brengen. Kort daarna moest de doelman in actie komen om een kopbal van Peter van Ooijen uit de RKC-goal te houden.

Achterstand wegwerken
VVV-Venlo probeerde na rust met man en macht de 1-0 achterstand weg te werken. Van Ooijen bereikte met een vrije trap het hoofd van Oussama Darfalou, maar die stond buitenspel.

Een minuut later wist de RKC-defensie een hard en laag schot van Sinclair weg te werken. VVV probeerde voortdurend de diepe man te vinden, maar dat lukte nauwelijks of niet kwam niet aan. Tien minuten na de hervatting probeerde Darfalou het met een schot. Vanuit de draai verdween de bal over het doel van RKC. Simon Janssen probeerde daarna de bal vanuit een corner over de doelman te schieten, maar zijn schot was te zwak en werd gepakt door doelman Vaessen.

Omschakeling
Halverwege de tweede helft kreeg Darfalou de bal in de snelle omschakeling, maar hij speelde het leer te ver voor zich uit en kon zo niet voor gevaar zorgen. Even later speelde invaller John Yeboah Darfalou aan, maar die kwam niet tot een schot.

Raak
VVV kreeg kansen via Post en Yeboah, maar een kwartier voor tijd was het eindelijk raak toen Johnatan Opoku de bal in het RKC schoot en de stand met 1-1 weer in evenwicht was. Acht minuten voor tijd ging Darfalou alleen op het RKC-doel af, passeerde doelman Vaessen en schoot VVV naar 1-2.

Volle buit
In de slotminuut zorgden Darfalou en Opoku nog voor gevaar, maar het bleef 1-2 en daarmee was de volle buit voor de Venlonaren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen