Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo nu ook officieel zeker van handhaving

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 15:13

Doordat Excelsior Rotterdam zondagmiddag niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Willem II, weet VVV-Venlo nu helemaal zeker dat het ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt.

De Venlonaren hebben nu tien punten meer dan Excelsior, elf meer dan De Graafschap en vijftien meer dan hekkensluiter NAC Breda, die zondagmiddag nog wel in actie komt tegen Fortuna Sittard. Die gaten zijn, met nog drie speelrondes op de kalender, onoverbrugbaar.

Puntje
Excelsior had de confrontatie tegen Willem II moeten winnen om VVV nog te kunnen achterhalen. Daar zag het al snel niet naar uit, aangezien Renato Tapia de Tilburgers na een kwartier voetbal in Rotterdam op voorsprong zette. Excelsior hield in extremis wel nog een puntje over aan de wedstrijd: Mounir El Hamdaoui scoorde in de 93ste minuut de 1-1. Daarmee kruipt Excelsior wel iets dichter naar nummer vijftien Fortuna Sittard toe.

Eclatant
VVV had zaterdagavond zelf al een voorschot genomen op het lijfsbehoud, door in de eigen Koel De Graafschap te kloppen. De Superboeren kwamen via Furdjhel Narsingh nog wel vroeg op voorsprong, maar treffers van Ralf 'Seun of God' Seuntjens, Peniel Mlapa, Jay-Roy Grot en Moreno Rutten hielpen de geel-zwarten aan een eclatante 4-1 overwinning.

Lees ook: VVV ondanks rappe achterstand ruim voorbij De Graafschap

Elfde
Het wordt voor VVV het derde opeenvolgende seizoen in de Eredivisie. Met 37 punten uit 31 wedstrijden staat de formatie van Maurice Steijn op de elfde plaats.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen