Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo met lege handen naar huis

Geplaatst opzaterdag 31 oktober 2020 - 22:13

VVV-Venlo heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen verloren. Bij rust stond de thuisploeg door een doelpunt van oud-VVV’er Patrick Joosten al met 1-0 voor en drie minuten na de pauze stond de 2-0 op het scorebord. In blessuretijd scoorde Giorgios Giakoumakis de Venlose eretreffer.

FC Groningen en VVV-Venlo waren in de Euroborg in het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd en kregen over en weer wat kansjes. Gaande de wedstrijd had Groningen meer balbezit en was de ploeg ook dreigender.

VAR
Na ruim een kwartier spelen lag de bal in de Venlose touwen, maar de VAR greep in en keurde het doelpunt van Daniel van Kaam af. De thuisploeg bleef de aanval zoeken en had succes toen oud-VVV’er Patrick Joosten een voorzet van Alessio da Cruz met een doelpunt afrondde.

Na de 1-0 voorsprong leek FC Groningen wat gas terug te nemen. VVV ging op zoek naar de gelijkmaker, kreeg enkele kansen, maar het doelpunt bleef uit tegen de Groningers, de betere ploeg in de eerste 45 minuten.

Snel doelpunt
De tweede helft was enkele minuten oud toen Strand Larsen een voorzet van Da Cruz in het Venlose doel werkte en de Noord-Limburgers met 2-0 achter kwamen. VVV had daarop geen antwoord, want een vrije trap ging over het Groningse doel en Simon Janssen wist zich geen raad met een bal van Giorgios Giakoumakis.

Meer aanvalskracht
Trainer Hans de Koning zorgde een half uur voor tijd met een dubbele wissel voor meer aanvalskracht bij de Venlonaren. Dat leverde een tweetal kansjes voor Giakoumakis op, maar geen doelpunten. VVV probeerde uit te verdedigen, maar moest steeds weer achteruit. Het gevaar kwam van de thuisploeg die absoluut geen haast had, al was Gabriel Gudmundsson dicht bij de 3-0.

Invaller Stan van Dijck kreeg nog een kans op de eretreffer, maar kopte over het Groningse doel. In blessuretijd slaagde Giorgios Giakoumakis erin de nul op het scorebord weg te werken: 2-1.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen