Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo met 2-1 onderuit bij Willem II

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 20:49

VVV heeft in Tilburg geen punten overgehouden aan de competitiewedstrijd tegen Willem II. In het Koning Willem II Stadion eindigde het duel in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. VVV stond bij rust met 2-1 achter en slaagde ondanks alle inzet en werklust niet in nog gelijk te komen.

De Venlonaren hadden het in de aanvangsfase van de wedstrijd moeilijk tegen de Brabanders, die de eerste de beste kans benutten. Vangelis Pavlidis kreeg de bal laag aangespeeld door Mike Trévor, trok het strafschopgebied van VVV binnen en schoot de bal beheerst in de linker benedenhoek: 1-0.

Video: L1

Swinkels kopt naast
VVV verscheen kort daarna voor het eerst voor het doel van doelman Jorn Brondeel, maar meer dan een hoekschop leverde dat niet op. Vito van Crooij schoot daarna een lange bal naar Arjan Swinkels, maar die kopte naast.

Willem II bleef aanvallen en Thorsten Kirschbaum had grote moeite om een schot van Ole Romeny onder controle te krijgen. Kort daarna kwam VVV met 2-0 achter toen Görkem Saglam de bal op de punt van de zestien kreeg en de bal in de verre hoek schoot. Een paar minuten later leek de beslissing al te vallen, maar de treffer van Pavlidis werd wegens buitenspel afgekeurd.

VVV herpakt zich
VVV herpakte zich en zette druk op de Tilburgse verdediging. Pachnik lanceerde Georgios Giakoumakis, maar de Griekse international werd naar beneden getrokken. Het leverde geen penalty op. De Venlonaren creëerden kansen en hadden succes toen Georgios Giakoumakis minuten voor rust met een knappe goal de achterstand tot 2-1 verkleinde. VVV bleef aanvallen en kort voor rust kwam Giakoumakis centimeters te kort om een vrije trap van Vito van Crooij te verzilveren.

Op zoek naar gelijkmaker
Willem II begon de tweede helft aanvallend en drongen de VVV-ers terug op eigen helft. Grote kansen leverde dat voor de Tilburgers niet op. VVV Venlo kwam weer beter in de wedstrijd, zette een tandje bij en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Voorzetten van Torino Hunte en Tobias Pachonik werden gemakkelijk door de Tilburgers weggewerkt.

Aan de overkant mocht Mike Trésor na een overtreding van aanvoerder Danny Post op korte afstand van de zestien een vrije trap nemen, maar de VVV-verdedigers neutraliseerden het schot. Beide ploegen bleven aanvallen en op een doelpunt jagen. Torino Hunte kreeg een aardige kans gelijk te maken, maar zijn schot werd door de Tilburgse verdediging geblokt.

Gelijkmaker forceren
Coach Hans de Koning probeerde in de slotfase de gelijkmaker te forceren door Guus Hupperts en Joshua John voor Linthorst en Hunte het veld in te sturen.

Tijdrekken
Tien minuten voor tijd moest Kirschbaum alle zeilen bijzetten om een schot van dichtbij van Ole Romeny te keren. Een uitval van Willem II leverde een hoekschop op, die met het nodige tijdrekken genomen werd en door doelman Kirschbaum weggestompt werd.

Slotoffensief
VVV deed in de slotminuten nog verwoede pogingen de bal in het Tilburgse doel te werken. Een vrije trap van Vito van Crooij werd door invaller Christian Kum over het Tilburgse doel gekopt en Joshua John schoot de bal daarna van dichtbij over het doel. Ondanks de nodige inzet en werklust moest VVV een 2-1 nederlaag incasseren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen