Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo met 2-1 onderuit bij Willem II

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 20:49

VVV heeft in Tilburg geen punten overgehouden aan de competitiewedstrijd tegen Willem II. In het Koning Willem II Stadion eindigde het duel in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. VVV stond bij rust met 2-1 achter en slaagde ondanks alle inzet en werklust niet in nog gelijk te komen.

De Venlonaren hadden het in de aanvangsfase van de wedstrijd moeilijk tegen de Brabanders, die de eerste de beste kans benutten. Vangelis Pavlidis kreeg de bal laag aangespeeld door Mike Trévor, trok het strafschopgebied van VVV binnen en schoot de bal beheerst in de linker benedenhoek: 1-0.

Video: L1

Swinkels kopt naast
VVV verscheen kort daarna voor het eerst voor het doel van doelman Jorn Brondeel, maar meer dan een hoekschop leverde dat niet op. Vito van Crooij schoot daarna een lange bal naar Arjan Swinkels, maar die kopte naast.

Willem II bleef aanvallen en Thorsten Kirschbaum had grote moeite om een schot van Ole Romeny onder controle te krijgen. Kort daarna kwam VVV met 2-0 achter toen Görkem Saglam de bal op de punt van de zestien kreeg en de bal in de verre hoek schoot. Een paar minuten later leek de beslissing al te vallen, maar de treffer van Pavlidis werd wegens buitenspel afgekeurd.

VVV herpakt zich
VVV herpakte zich en zette druk op de Tilburgse verdediging. Pachnik lanceerde Georgios Giakoumakis, maar de Griekse international werd naar beneden getrokken. Het leverde geen penalty op. De Venlonaren creëerden kansen en hadden succes toen Georgios Giakoumakis minuten voor rust met een knappe goal de achterstand tot 2-1 verkleinde. VVV bleef aanvallen en kort voor rust kwam Giakoumakis centimeters te kort om een vrije trap van Vito van Crooij te verzilveren.

Op zoek naar gelijkmaker
Willem II begon de tweede helft aanvallend en drongen de VVV-ers terug op eigen helft. Grote kansen leverde dat voor de Tilburgers niet op. VVV Venlo kwam weer beter in de wedstrijd, zette een tandje bij en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Voorzetten van Torino Hunte en Tobias Pachonik werden gemakkelijk door de Tilburgers weggewerkt.

Aan de overkant mocht Mike Trésor na een overtreding van aanvoerder Danny Post op korte afstand van de zestien een vrije trap nemen, maar de VVV-verdedigers neutraliseerden het schot. Beide ploegen bleven aanvallen en op een doelpunt jagen. Torino Hunte kreeg een aardige kans gelijk te maken, maar zijn schot werd door de Tilburgse verdediging geblokt.

Gelijkmaker forceren
Coach Hans de Koning probeerde in de slotfase de gelijkmaker te forceren door Guus Hupperts en Joshua John voor Linthorst en Hunte het veld in te sturen.

Tijdrekken
Tien minuten voor tijd moest Kirschbaum alle zeilen bijzetten om een schot van dichtbij van Ole Romeny te keren. Een uitval van Willem II leverde een hoekschop op, die met het nodige tijdrekken genomen werd en door doelman Kirschbaum weggestompt werd.

Slotoffensief
VVV deed in de slotminuten nog verwoede pogingen de bal in het Tilburgse doel te werken. Een vrije trap van Vito van Crooij werd door invaller Christian Kum over het Tilburgse doel gekopt en Joshua John schoot de bal daarna van dichtbij over het doel. Ondanks de nodige inzet en werklust moest VVV een 2-1 nederlaag incasseren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen