Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo maait kunstgras in De Koel

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2020 - 13:57

VVV-Venlo is woensdagochtend begonnen met het weghalen van het kunstgras in stadion De Koel.

Met een machine wordt de mat in stroken gesneden en daarna opgerold. Vrijdag komen graafmachines de laag onder de grasmat verwijderen.

Zaaien
VVV-Venlo benut deze coronatijd om het gras in te zaaien. Dat is goedkoper dan grasmatten leggen. Nadeel is dat het gras twaalf weken nodig heeft om te groeien. Dat zou betekenen dat 14 augustus de grasmat bespeelbaar moet zijn.

Lees ook: VVV-Venlo stapt definitief over op natuurgras

Ruikt lekker
Trainer Hans de Koning is blij met de komst van het echte gras. "Het ruikt lekker en het is fijner om op te spelen. De bal reageert anders omdat het minder stroef is." Ook de spelers zijn blij met de wisseling. Vooral de Duitse spelers kunnen het waarderen, zij zijn niet gewend om op kunstgras te spelen.

Verwarming
Een voordeel voor VVV-Venlo is ook dat de veldverwarming nog van oudsher nog onder de grasmat ligt. Die hoeft dus niet opnieuw te worden aangelegd. De grasmat verhuist naar de overkant van de weg, naar het terrein van Venlosche Boys.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen