Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo maait kunstgras in De Koel

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2020 - 13:57

VVV-Venlo is woensdagochtend begonnen met het weghalen van het kunstgras in stadion De Koel.

Met een machine wordt de mat in stroken gesneden en daarna opgerold. Vrijdag komen graafmachines de laag onder de grasmat verwijderen.

Zaaien
VVV-Venlo benut deze coronatijd om het gras in te zaaien. Dat is goedkoper dan grasmatten leggen. Nadeel is dat het gras twaalf weken nodig heeft om te groeien. Dat zou betekenen dat 14 augustus de grasmat bespeelbaar moet zijn.

Lees ook: VVV-Venlo stapt definitief over op natuurgras

Ruikt lekker
Trainer Hans de Koning is blij met de komst van het echte gras. "Het ruikt lekker en het is fijner om op te spelen. De bal reageert anders omdat het minder stroef is." Ook de spelers zijn blij met de wisseling. Vooral de Duitse spelers kunnen het waarderen, zij zijn niet gewend om op kunstgras te spelen.

Verwarming
Een voordeel voor VVV-Venlo is ook dat de veldverwarming nog van oudsher nog onder de grasmat ligt. Die hoeft dus niet opnieuw te worden aangelegd. De grasmat verhuist naar de overkant van de weg, naar het terrein van Venlosche Boys.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen