Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo klopt Roda in Limburgse kelderclash met 0-1

Geplaatst opzaterdag 16 december 2017 - 22:37

Voor het eerst in de clubgeschiedenis heeft VVV-Venlo een uitwedstrijd bij Roda JC gewonnen. In een weinig verheffend Limburgs onderonsje werd het 0-1 in Venloos voordeel.

Onder het toeziend oog van ruim 13.000 toeschouwers was Clint Leemans in Kerkrade met zijn doelpunt de matchwinner.

Roda-balbezit
Het thuispubliek in het Parkstad Limburg Stadion veerde op toen diezelfde Leemans na vier minuten zijn eigen doelman Lars Unnerstall leek te verschalken, maar de goalie reageerde alert. Roda JC had in het eerste gedeelte van de wedstrijd het meeste balbezit en zocht via de linkerflank de aanval, maar de VVV-verdediging stond goed georganiseerd, waardoor Kerkraadse kansen uitbleven. De Venlonaren kozen aanvankelijk voor countervoetbal, maar namen halverwege de eerste helft de regie over.

Vleugelspelers
De ploeg van Maurice Steijn maakte veelvuldig gebruik van haar vleugelspelers. Zo bediende Torino Hunte met een voorzet Vito van Crooy, die voor het doel echter dusdanig gehinderd werd dat zijn kopbal over het doel van Hidde Jurjus verdween. Ook Jerold Promes kreeg het leerwerk niet tussen de palen: zijn kopbal verdween voorlangs. Het niveau in de eerste helft was van beide kanten, vooral door het lage tempo, echter niet om over naar huis te schrijven.

Scoringskansen
Beide clubs creëerden in de tweede helft al snel een grote scoringskans. Hunte mocht alleen op Jurjus af, maar de VVV-aanvaller treuzelde te lang waardoor Daryl Werker op het laatste moment kon ingrijpen. Aan de overkant bediende Simon Gustafson zijn rechtsbuiten Mikhail Rosheuvel, die in ideale positie de bal echter in het zijnet roste. Roda leek meer grip op het duel te krijgen, hoewel Roel Janssen uit een van richting veranderd afstanddschot VVV zomaar op voorsprong had kunnen zetten.

Goal en rood
De VVV-treffer zou een kwartier voor tijd alsnog vallen: een diagonaal schot van Clint Leemans was Jurjus te machtig. Roda kreeg een volgende dreun te verwerken toen Adil Auassar met rood moest vertrekken nadat hij de doorgebroken Damian van Bruggen had neergehaald. De wedstrijd was daarmee min of meer gespeeld, ondanks dat de Kerkradenaren in de slotminuten nog tegenstribbelden.

Ranglijst
Voor VVV was het de eerste Eredivisie-zege sinds 30 september. De manschappen van Maurice Steijn klimmen daardoor naar de bovenkant van het rechterrijtje. Roda JC zit daarentegen muurvast in de kelder van de competitie, waar het op een gedeelde laatste plaats bivakkeert.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen