Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

VVV Venlo houdt punten in eigen huis

Geplaatst opzaterdag 9 februari 2019 - 22:38

VVV Venlo heeft aan de competitiewedstrijd tegen Willem II drie punten overgehouden.

De Venlonaren wonnen in eigen huis met 2-1 van de Tilburgers.

Kansen
De wedstrijd in de Koel was nog maar koud begonnen of
Mlapa schoot de bal van de rand van het strafschopgebied maar net naast het doel van de bezoekers. Willem II kreeg via Crowley een tiental minuten later de kans de score te openen, maar Unnerstall bracht redding. Na een kwartier kreeg Mlapa zijn tweede kans van de wedstrijd, maar de Tilburgse goalie verwerkte het schot tot corner. Ook Willem II liet zich niet onbetuigd. De ploeg zorgde via Dankerlui voor gevaar voor het doel van Unnerstall, maar de Venlose doelman hield zijn doel schoon.

Dreiging
Toch kwam de meeste dreiging van de Venlonaren, maar pogingen van Susic, Van Ooijen en Joosten leverden pas kort voor het verstrijken van de eerste helft het gewenste resultaat op toen Mlapa de bal uit een prachtige voorzet van Peter van Ooijen achter doelman Wellenreuther kopte. Op slag van rust voorkwam doelman Unnerstall de gelijkmaker.

Tilburgse goal
Vijf minuten na rust was VVV dicht bij de 2-0, maar de kopbal van Van
Ooijen verdween niet over de Tilburgse doellijn. Willem II trok daarna ten aanval. Dat leverde een hoekschop op en een gevaarlijke situatie voor het Venlose doel. Na een uur spelen mocht de Tilburgse aanhang juichen toen een overtreding van Promes met een penalty bestraft werd en Crowley de bal vanaf de stip in het Venlose doel knalde. Vier minuten later kreeg Seuntjens de kans zijn ploeg weer op voorsprong te brengen, maar zijn schot werd geblokt.

'Goudhaantje'
Beide ploegen zochten de aanval en dat leverde Linthorst een kwartier voor tijd geel op nadat hij aan de rem moest trekken om een Tilburgse aanval te stoppen. Twee minuten later viel dan toch de 2-1. Peter van
Ooijen zette de bal diep voor en 'goudhaantje' Mlapa rondde de aanval met een treffer af.

Willem II ging op jacht naar de gelijkmaker, maar ook VVV bleef vechten en zette druk op de Tilburgse verdediging. Dat leverde nog enkele hachelijke situaties op. Ook de VVV-defensie moest in blessuretijd nog alle zeilen bijzetten om de tegentreffer te voorkomen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen