Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo houdt één helft stand tegen De Graafschap

Geplaatst opvrijdag 22 oktober 2021 - 22:05

VVV-Venlo heeft de thuiswedstrijd tegen De Graafschap met 1-2 verloren. De Venlonaren hielden de eerste helft stand tegen de elf uit Doetinchem en werkten in de tweede helft een achterstand weg. Twintig minuten voor tijd maakte Jasper van Heertum het beslissende doelpunt.

De bezoekers kwamen pas na vijf minuten voor het eerst op de helft van de Venlonaren, maar aanvoerder Jeffry Fortes had toen al een gele kaart te pakken nadat hij een aanval van Levi Smans had afgestopt.

De Graafschap kreeg na een minuut of negen een eerste kans, maar de inzet van Devin Haen werd geblokt. Kort daarna wist doelman Lukas Zima met zijn voet een uithaal van Hicham Acheffay te stoppen.

Meer grip
VVV-Venlo leek meer grip op de wedstrijd te krijgen. Een schot van Levi Smans werd onschadelijk gemaakt door doelman Hidde Jurjus en even later trok Julian Lelieveld de angel uit een aanval van VVV door de bal achter het doel te werken.

Daarna lieten de Superboeren zich gelden. Een vrije trap van Giovanni Korte werd halverwege de eerste helft door Post weggewerkt door de bal over het VVV-doel te koppen. Een ander schot van Korte werd door VVV weggewerkt en daarna zag Rick Dekker in de rebound zijn schot op doel door een VVV-speler gekeerd worden.

VVV in de tang
De Graafschap had VVV in de tang. Een poging van Acheffay werd door Tristan Dekker over de achterlijn gewerkt. De Venlonaren kwamen nauwelijks voor de kist van Hidde Jurjus en niet verder dan een voorzet van Wassim Essanoussi die door Sven Braken over het doel werd gekopt. Op slag van rust werkte doelman Jurjus een geplaatst schot van Kees de Boer over de achterlijn, maar de hoekschop leverde niets op. Ruststand 0-0.

Op achterstand
De Graafschap was ook in de tweede helft de betere ploeg en bleef aandringen. De Venlonaren hadden aanvankelijk alle geluk van de wereld, maar acht minuten na de hervatting kwamen de elf uit Doetinchem met 0-1 voor door Giovanni Korte. Die schoot van afstand de bal hard tegen de touwen.

De bezoekers konden niet lang genieten van de voorsprong, want Sven Braken strafte balverlies kort daarna af en schoot de bal in het doel van goalie Jurjus: 1-1.. Die vreugde was van korte duur want vijf minuten later werd Jasper van Heertum in de zestien aangespeeld. Hij aarzelde niet en schoot de bal in de Venlose doel: 1-2.

Jagen
Een kwartier voor tijd voorkwamen Fortes en Jurjus dat VVV uit een voorzet van Kees de Boer gelijk maakte. De mannen van trainer Jos Luhukay bleven jagen op de gelijkmaker, kregen in blessuretijd nog een vrije trap, maar de Superboeren hielden stand en mochten met een 1-2 overwinning huiswaarts keren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen