Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

VVV-Venlo helpt Chinezen voetbalniveau te verbeteren

Geplaatst opdinsdag 11 december 2018 - 22:33

VVV-Venlo gaat de Beijing Sport University helpen bij het opleiden van voetballers.

De Venlonaren betreden daarmee een markt die voor de club commercieel gezien interessant kan zijn. De club is een samenwerkingsverband aangegaan met het China Football College, een onderdeel van de gerenommeerde Beijing Sport University.

Chinees voetbal
Vorige week donderdag keerde de eerste groep
voetballertjes na een verblijf van tien weken terug naar China. De spelers waren niet alleen met voetbal bezig, maar kregen ook een educatief en cultureel programma voorgeschoteld. Kort na hun vertrek kreeg Ron van den Bekerom, projectmanager ‘De Trap Omhoog', de vraag of VVV niet een voetbaltrainer, een fitness- en conditietrainer en eventueel een keeperstrainer konden sturen om het niveau van het Chinese voetbal te verbeteren. De club heeft deze vraag opgepakt en is inmiddels met de werving van trainers begonnen. Er hebben zich al kandidaten gemeld om begin februari aan het Chinese avontuur te beginnen.

Vergoeding
De
Venlose eredivisionist krijgt een vergoeding voor het uitzenden van de trainers. "Het is een opstap om de Chinese markt te verkennen", vervolgt de projectmanager en geeft aan dat het voor zijn club een manier is om zich van andere voetbalclubs te onderscheiden.

Behalve VVV-Venlo hadden ook enkele grote voetbalclubs belangstelling om met de Chinezen samen te gaan werken, maar uiteindelijk is er voor VVV gekozen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen